Zmrzlý na kost
Typ:
film
Žánr:
thriller, komedie, drama
Délka:
88 min
Motto:
Černá komedie vyprávějící o mírném řezníkovi, který objeví tělo svého parťáka v mrazáku a mylně se domnívá, že jej zabil.
Země:
USA, 1989
Sunny (Teri Garr) je manželkou nesnesitelného řezníka Ernieho (Bruce McGill), ale jejich manželství hrozí krach, neboť jsou si oba navzájem nevěrní. Sunny si najme soukromého detektiva Lestera Atlase (Randy Quaid), aby jí k rozvodu opatřil důkazy...

Popis

Sunny (Teri Garr) je manželkou nesnesitelného řezníka Ernieho (Bruce McGill), ale jejich manželství hrozí krach, neboť jsou si oba navzájem nevěrní. Sunny si najme soukromého detektiva Lestera Atlase (Randy Quaid), aby jí k rozvodu opatřil důkazy manželovy nevěry. Jednoho večera, kdy alkohol teče proudem, se ovšem Ernie se svým parťákem, mírným spolumajitelem Davem (John Lithgow) v řeznictví trochu poperou a Ernie nakonec skončí v mrazáku, kde v noci zemře. Nenápadný Dave pak objeví mrtvolu Ernieho a domnívá se, že jej nešťastnou náhodou uvnitř zavřel, a tak jej zabil. Nešlo však o Daveovu chybu, nýbrž o Sunnyinu úkladnou vraždu. Velká část filmu se následně točí kolem Daveovy snahy zbavit se těla, při čemž mu pomáhá i Sunny, s níž Dave navíc dříve chodil. Během anabáze s mrtvolou v sobě opět naleznou zalíbení, Sunny však má své temné tajemství. Vše ještě více zkomplikuje snad vůbec nejneschopnější soukromý detektiv pod sluncem – Lester. Ten překvapivě dokázal získat nebezpečné důkazy, a proto bude potřeba se jej zbavit. A nakonec je tu i Dave, který už ví také příliš mnoho.