Od roku 1933, kdy se představili ve filmu Letíme do Ria, sklízeli Ginger a Fred jeden úspěch za druhým. A i když spolu protančili jenom šest let, stačilo to k tomu, aby se stali legendou. Veřejnost zaskočil jejich rozchod poté, co se Ginger...

Popis

Od roku 1933, kdy se představili ve filmu Letíme do Ria, sklízeli Ginger a Fred jeden úspěch za druhým. A i když spolu protančili jenom šest let, stačilo to k tomu, aby se stali legendou. Veřejnost zaskočil jejich rozchod poté, co se Ginger rozhodla věnovat pouze herectví. Snímek Život v tanci ukončil jejich společnou cestu (až na výjimku, kdy Ginger zaskočila v roce 1949 za nemocnou Judy Garlandovou). Samotní Astaire a Rogersová si nikdy tento rozchod nezazlívali, narozdíl od jejich fanoušků. Považovali jej za přirozený vývoj a konec jedné etapy.

Životopisný příběh se věnuje skutečné taneční dvojici z doby před první světovou válkou. Vernon Castle, komik z divadelní revue, bojující o každodenní přežití, potkává roku 1911 na pláži začínající, ale ambiciozní tanečnici Irene. Cesty osudu je zavedou do Paříže, kde se spolu snaží prosadit ve společenském tanci. Ze zprvu neznámé dvojice "vyrobí" schopná manažerka Edna miláčky Francie, později i Spojených států. První světová válka, kdy Vernon narukoval do Kanadského královského letectva jako pilot, však zastaví kariéru této taneční i manželské dvojice. Režie snímku se tentokráte po sérii komedií Marka Sandricha ujal poprvé H. C. Potter.