Život pod psa
Typ:
film
Žánr:
komedie, romantický
Délka:
92 min
Země:
USA, 1991
Šíře zájmů a uměleckých ambicí Mela Brookse je udivující. Hraje, zpívá, režíruje, píše scénáře, založí dokonce vlastní produkční firmu Brooks Films, Ltd., kde vznikl mimo jiné Sloní muž či Moucha. Brooks má doma i jednoho Oscara za scénář k...

Popis

Šíře zájmů a uměleckých ambicí Mela Brookse je udivující. Hraje, zpívá, režíruje, píše scénáře, založí dokonce vlastní produkční firmu Brooks Films, Ltd., kde vznikl mimo jiné Sloní muž či Moucha. Brooks má doma i jednoho Oscara za scénář k filmu Producenti. V roce 1991 znovu naplno rozvinul svého téměř renezančního ducha a film Somrák nejen režíroval a podílel se na scénáři, ale zahrál si i hlavní postavu.

Jeden z nejbohatších lidí světa Goddard Bolt se rozhodne realizovat svou zamilovanou vizi: zbourá všechny slumy ve městě a na jejich místě postaví moderní obchodní centrum. Co se stane s místními bezdomovci, je samozřejmě Boltovi úplně jedno. Na obchodní schůzce však milionář svému partnerovi říká, že je vlastně chudák. Má jen pár nicotných milionů. Na tvrzení, že chudáci jsou lidé, kteří nemají v kapse ani cent a musí bydlet na ulici, reaguje Bolt sázkou - dokáže bez peněz žít třicet dní jako oni. Filmoví tvůrci ve filmu Somrák tvrdí, že život je možná drsný, ale protože Mel Brooks má rád legraci, budou se všichni při jeho sledování hodně smát. Tvrzení je to naštěstí pravdivé.