Ze života pubescentky
Typ:
film
Žánr:
drama, tv film
Délka:
73 min
Motto:
Léta dospívání v reálném socialismu
Země:
Česká Republika, 2000
V éře socialismu osmdesátých let minulého století se odehrává příběh patnáctileté Renaty, která žije v malém bytě se svými rozvedenými rodiči. Nejen že má vlastní problémy přiměřeně ke svému věku, navíc ji znechucují věčné hádky rodičů, kteří ji...

Popis

V éře socialismu osmdesátých let minulého století se odehrává příběh patnáctileté Renaty, která žije v malém bytě se svými rozvedenými rodiči. Nejen že má vlastní problémy přiměřeně ke svému věku, navíc ji znechucují věčné hádky rodičů, kteří ji ochotně zatahují do všech svých intimností. Mstí se jim za to tím, že dělá čím dál tím větší průšvihy. Opije se, poslouchá Svobodnou Evropu, a trochu neuměle revoltuje proti politické situaci. Když je ale nejhůř, nechá se se směsí obdivu i pohrdání zachraňovat otcem „vnitrákem“. Odkojena tímto zmateným světem dospělých staví se neobratně na vlastní nohy.

Teprve když se do ní v tanečních zamiluje kluk, kterého nechce a panenství ztratí s klukem, kterého vlastně nezná, teprve po různých citových eskapádách najde pro své věčně rozhádané rodiče jistou shovívavost… První film Andrey Sedláčkové (autorky např. volné trilogie Můj otec a ostatní muži, Krásný čas a Opravdová láska) natočený pro Českou televizi.