Dvanáctiletý Robert Sanders nepatří k dětem, které by trpěly nedostatkem. Studuje na prestižní soukromé škole v New Yorku a má vše po čem zatouží, což mu dopřává s pomocí svých velkých příjmů matka, Christine Sanders, která je vysoce postavenou...

Popis

Dvanáctiletý Robert Sanders nepatří k dětem, které by trpěly nedostatkem. Studuje na prestižní soukromé škole v New Yorku a má vše po čem zatouží, což mu dopřává s pomocí svých velkých příjmů matka, Christine Sanders, která je vysoce postavenou spolumajitelkou důležité firmy na Wall Street.

Když se po dlouhé době setká se svým otcem, zdá se, že nic už nemůže být lepší. Zejména, když ho srdečný otec pozve na prázdniny k dědečkovi do Maroka. A poté co slíbí, že s maminkou vše vyřídí a přiveze ji za ním později, odveze si ho hned sebou. Robert je šťastný, má před sebou vyhlídku na báječné prázdniny, první, které stráví s oběma rodiči současně od chvíle, kdy se rozvedli. Zpočátku vše vypadá jako v pohádce. I ta nejmenší z jeho dětských přání jsou okamžitě plněna a všichni se k němu chovají uctivě, jak by byl princ.

Není divu. Dědeček je emírem arabského kmene Ben Zair. Robert si vychutnává neobyčejný přepych a ještě v tu chvíli netuší, že ty báječné prázdniny se záhy změní v největší dobrodružství jeho života. Ve skutečnosti totiž otec Roberta unesl, protože se má stát v budoucnu jeho nástupcem. Čeká ho výchova a výcvik arabského bojovníka a pozdějšího vládce kmene a svou rodnou vlast už nikdy nemá spatřit, stejně jako matku, která samozřejmě nejenže o ničem neví, ale nikdo nemá v úmyslu ji za synem vozit. Ta se však nehodlá vzdát, a sotva se vzpamatuje ze šoku, začne podnikat energické kroky k synově záchraně. Obrátí se nejprve na oficiální místa, která jí sice přislíbí pomoc, jenže velmi záhy zjistí, že jejich přístup k celé věci je poněkud laxní. Rozhodne se jednat na vlastní pěst a podaří se jí získat toho nejlepšího muže pro řešení podobných problémů.

Bývalý agent CIA Tom Burton je se svými muži ochoten za patřičný obnos naplánovat a provést i tu sebevíc obtížnou akci, bez ohledu na to, jestli se přitom bude muset občas pohybovat za hranicí zákona. Jestli má někdo šanci Roberta najít a zachránit, je to právě on. Dokáže překonat veškeré nástrahy a poradí si i v tak obtížných podmínkách jako je poušť. Podaří se mu proniknout do paláce, když se vydává za prodejce zbraní a pak rozjede velkolepou záchrannou operaci.

Skutečně se mu podařilo proniknout do paláce a chlapce bezpečně dostat ven. Přestože tak jeho záchranná akce dopadla úspěšně a syn se po dlouhém odloučení opět setkává s matkou, vyhráno ještě zdaleka nemají. Chlapcův dědeček se nehodlá jen tak chlapce vzdát a tak o něj musí Catherine s Burtonem svést ještě nejednu bitvu, do níž nečekaně zásadním způsobem zasáhne také sám Robert.