X-Men: Poslední vzdor
Typ:
film
Žánr:
thriller, dobrodružný, akční, sci-fi
Délka:
104 min
Motto:
Rozhodující souboj...
Země:
USA/Anglie/Kanada, 2006
Ve filmu X-men: Poslední vzdor, který je závěrečnou kapitolou této filmové trilogie, ohrožuje vývoj světových dějin "lék", jenž dokáže proměnit mutanty v obyčejné lidské bytosti. Mutanti mají poprvé možnost zvolit si svou budoucnost:...

Popis

Ve filmu X-men: Poslední vzdor, který je závěrečnou kapitolou této filmové trilogie, ohrožuje vývoj světových dějin "lék", jenž dokáže proměnit mutanty v obyčejné lidské bytosti. Mutanti mají poprvé možnost zvolit si svou budoucnost: buď si mohou zachovat svou výjimečnost, která je však příčinou jejich izolace a odcizení od ostatních, nebo se svých schopností vzdát a stát se normálními lidmi. Protichůdné názory vůdců mutantů Charlese Xaviera, který hlásá toleranci, a Magneta, podle nějž přežívají jen ti nejsilnější, jsou podrobeny poslední zkoušce - rozpoutají válku, která má všechny války definitivně ukončit.

Film se v rámci velkolepého, akcí nabitého příběhu věnuje tématům, která jsou v současné době velmi aktuální: Je přizpůsobení se tou správnou metodou, jak čelit předsudkům? Je zbabělé vzdát se své osobitosti, aby člověk zapadnul mezi ostatní a vyhnul se tak potenciálním nepříjemným důsledkům? Světí účel prostředek? Je velká moc požehnáním nebo prokletím?

Ve filmu X-MEN: POSLEDNÍ VZDOR se znovu objevují nejen všechny důležité postavy z předchozích pokračování, ale připojila se řada nových. Například Beast, který je nejen velmi nadaný a inteligentní genetik, ale také mutant. Stal se obětí jednoho ze svých vlastních experimentů a zmutoval do podoby zvířete s modrou srstí. Mutant přezdívaný Angel, dokáže létat díky svým křídlům. K dalším novým mutantům patří Callisto, jíž citlivé smysly umožňují najít ostatní mutanty a zjistit, jakými schopnostmi disponují; Multiple Man dokáže vytvářet fyzické kopie sebe sama; Leech dokáže schopnosti ostatních oslabit; genetička Dr. Kavita Rao; silák Juggernaut a Shadowcat - mladá žena, která může díky "fázování" procházet pevnými materiály.