Film X-Men: První třída přichází jako v pořadí již pátý díl mimořádně úspěšné filmové série o superhrdinech z komiksů X-Men společnosti Marvel Comics. Filmy X-Men, X-Men 2, X-Men: Poslední vzdor a X-Men Origins: Wolverine se ve svém žánru staly...

Popis

Film X-Men: První třída přichází jako v pořadí již pátý díl mimořádně úspěšné filmové série o superhrdinech z komiksů X-Men společnosti Marvel Comics. Filmy X-Men, X-Men 2, X-Men: Poslední vzdor a X-Men Origins: Wolverine se ve svém žánru staly skutečným kultem a po celém světě utržily více než 2,7 miliardy dolarů. Režie pátého dílu, který je zároveň prequelem k celé sérii, se ujal Matthew Vaughn (Kick-Ass, Hvězdý prach), který sérii obohatil hvězdým obsazením v podobě Jamese McAvoye (Poslední skotský král, Wanted, Pokání) a Michaela Fassbendera (Hanebný pancharti, 300: Bitva u Thermopyl).

Příběh filmu X-Men: První třída se dějově vrací ještě před film X-Men Origins: Wolverine a odehrává se v polovině minulého století. V době, kdy mladý Charles Xavier (James McAvoy) a Erik Lensherr (Michael Fassbender) byli velmi blízcí přátelé a teprve odkrývali své jedinečné schopnosti. V době studené války, kdy společně s dalšími mutanty museli čelit největší hrozbě, jakou kdy zatím lidstvo poznalo. Proč se ale z nejlepších přátel stali nepřátelé na život a na smrt? Co předcházelo okamžiku, kdy se z Charlese stal Profesor X a z Erika Magneto? Válka mezi X-Meny a Bratrstvem začíná!