Nikdo zpočátku netušil, jak hrozivé nebezpečí přilétlo spolu s opuštěným kosmickým tělesem, které jednoho dne hlučně dosedlo v blízkosti poklidného provinčního městečka Ambrose. Podnikaví mladíci mají výhodnou turistickou atrakci, místní...

Popis

Nikdo zpočátku netušil, jak hrozivé nebezpečí přilétlo spolu s opuštěným kosmickým tělesem, které jednoho dne hlučně dosedlo v blízkosti poklidného provinčního městečka Ambrose. Podnikaví mladíci mají výhodnou turistickou atrakci, místní televizní stanice atraktivní senzaci a agenti NASA pro mimozemské civilizace, plné ruce práce. Pokouší se odhalit původ a úmysly záludných vetřelců, kteří se dokážou přisát na člověka, proniknout do jeho mozku a zcela ho ovládnout jako bezmocnou loutku, mechanicky plnící jakékoli uložené příkazy.

Ani zkušený vládní veterán Andrew Nivers a jeho profesionální tým nedokážou zcela uniknout vlivu temných parazitů, kteří se rozhodli, že si zde, s pomocí svých nedobrovolných hostitelů, vybudují nový domov. Jejich lavinovitá technika množení a ofenzivní napojení na pasivní "lidské nosiče" slaví úspěch. Indikovány jsou i nasazené armádní jednotky - a tak je jediným řešením zoufalá individuální destruktivní akce, která směřuje přímo do skrytého hnízdiště vetřelců.