Spaceballs se zhlédly v Hvězdných válkách (prvním filmu z roku 1977), z jejichž hlavních hrdinů chybí pouze Luke Skywalker a R2D2. Počínaje klasickými ubíhajícími řádky úvodu, přes vesmírnou sílu a světelné meče, až po drobné detaily. Na jiné...

Popis

Spaceballs se zhlédly v Hvězdných válkách (prvním filmu z roku 1977), z jejichž hlavních hrdinů chybí pouze Luke Skywalker a R2D2. Počínaje klasickými ubíhajícími řádky úvodu, přes vesmírnou sílu a světelné meče, až po drobné detaily. Na jiné proslavané podívané se ovšem nezapomělo. Star Trek, Planeta opic a Vetřelec jsou nejzřetelnější.

Poměrně přímočarý děj, kopírující Hvězdné války jen částečně, je vyplněn hromadou pitvornůstek, vtípků (některých značně fousatých, ale ono to kupodivu nevadí), narážek a především řadou neskutečných hlášek. Brooks tu stírá nejen fantastická dobrodružství, ale i filmový průmysl - "Uvidíme se v příštím díle. S názvem Honba za penězmi" - .

Báječná scéna se odehrává v kosmickém motorestu (kosmorestu), kde se zhroutí jeden z návštěvníků - "Vodu ne. Tu naposled pil jako malej "- Z útrob v křečích se zmítajícího nebožáka se vyklube - samozřejmě - Vetřelec. "Ale ne. Už zase," zachroptí živý inkubátor. Má proč, protože ho hraje tentýž herec, který představoval nedobrovolnou matku v původním Vetřelci, John Hurt.