28. století, dosud známý vesmír. Valerian a Laureline jsou zvláštní vládní agenti, kteří mají na starost udržovat pořádek v lidských vesmírných teritoriích. Ve své práci patří k absolutní špičce. Valerian má se svou parťačkou víc než jen...

Popis

28. století, dosud známý vesmír. Valerian a Laureline jsou zvláštní vládní agenti, kteří mají na starost udržovat pořádek v lidských vesmírných teritoriích. Ve své práci patří k absolutní špičce.

Valerian má se svou parťačkou víc než jen kolegiální záměry. Milostné návrhy směřované k Laureline však spolehlivě likviduje jeho nevalná pověst ohledně žen a vztahů. Přesto, nebo možná právě proto, tvoří dokonalý tým. Na rozkaz ministra obrany se oba vydávají na misi do obrovské intergalaktické stanice Alfa. Úchvatné místo, přezdívané Město tisíce planet, je neustále se rozšiřující metropole, kde všechny vesmírné druhy mezi sebou po staletí sdílejí znalosti, objevy a kulturu. Střed města ale skrývá tajemství. Temné síly ohrožují existenci Alfy. Valerian a Laureline se musí pokusit identifikovat a zneškodnit hrozbu. Začíná nemilosrdný závod s časem. V sázce je nejen existence Města tisíce planet, ale i budoucnost celého vesmíru.

Dobrodružství plné fantazie a akční podívané nás zavede do toho nejpodivuhodnějšího vesmíru, který byl dosud stvořen. Příběh je založený na průkopnickém komiksu, který inspiroval celé generace umělců, spisovatelů a tvůrců.