Zabili jí sestru a ona se chce pomstít! Ne, tohle není zápletka nějakého akčního filmu plného nadpřirozeně svalnatých hrdinek. Skoro naopak, souboje tu totiž probíhají výhradně na ulici pomocí ladných pohybů - nejsou o ničem jiném než o tanečních...

Popis

Zabili jí sestru a ona se chce pomstít! Ne, tohle není zápletka nějakého akčního filmu plného nadpřirozeně svalnatých hrdinek. Skoro naopak, souboje tu totiž probíhají výhradně na ulici pomocí ladných pohybů - nejsou o ničem jiném než o tanečních kreacích. Ty totiž poslední dobou celkem letí a zápletek typu nováček přišel do cizího ghetta a vytančil si respekt není nikdy dost. Tady je to podobné - hlavní hrdince zemře sestra na předávkování a ona se přestěhuje zpět do svého štrýtu, aby zjistila vo co go.

Tento mimořádný taneční film v divokém rytmu pouličního tance se skvělým soundtrackem vypráví příběh talentované mladé ženy (Rutina Wesley), která vzdoruje pravidlům na cestě k uskutečnění svých snů. Ale síla okolností jí donutí vrátit se na místo, odkud tak složitě utíkala. Uvědomí si, že jedinou možností jak se z tohoto prostředí nadobro osvobodit je vyhrát velmi náročnou soutěž Step Monster Contest. Explodující, čistý talent s nakažlivou energií. How she move ukazuje některé sny, které nemohou být neuskutečněny.