V hlavě
Typ:
film
Žánr:
animovaný
Délka:
102 min
Motto:
Víš, kdo bydlí u tebe v hlavě?
Země:
USA, 2015
Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my...

Popis

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou.

Ať už se jednalo o dobrodružný balónový let vysoko v oblacích či velkoměsto plné příšerek, zavedl oscarový režisér Pete Docter (Vzhůru do oblak, Příšerky s.r.o.) diváky vždy na ojedinělá a nápaditá místa. V původním filmu společnosti Disney Pixar V hlavě nás zavede do těch nejpozoruhodnějších míst, jaká vůbec mohou existovat – do lidské mysli.