Utržený ze řetězu
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, drama, romantický, kriminální
Délka:
103 min
Země:
USA/Francie/Velká Británie, 2005
Danny byl jako malé dítě násilím ukořistěn agresivním vymahačem dluhů, „strýčkem“ Bartem, a po dlouhá léta byl cvičen jako pes, určený k zabíjení lidí na rozkaz. Bart se pomocí drsných metod a izolací od okolního světa pokusil v Dannym potlačit...

Popis

Danny byl jako malé dítě násilím ukořistěn agresivním vymahačem dluhů, „strýčkem“ Bartem, a po dlouhá léta byl cvičen jako pes, určený k zabíjení lidí na rozkaz. Bart se pomocí drsných metod a izolací od okolního světa pokusil v Dannym potlačit veškerou lidskost. Tu v něm však znovu objevuje slepý ladič pian Sam a jeho nevlastní dcera Victoria. Oba jej přijmou jako člena rodiny a Danny pomalu začíná žít jako člověk; musí se však vypořádat se svou minulostí, najít svůj původ a zbavit se svého neodbytného majitele Barta.

Atmosféru stylizovaného akčně-romantického vyprávění o hledání svobody podtrhují podivné prostory glasgowského podsvětí jako jsou skladiště, opuštěné tovární haly či kombinace bílé barvy jako nositele smrti. Hudba, jejímž prostřednictvím komunikují Danny, Sam i Victoria je tu zásadním katalyzátorem vztahů, emocí i zrychlené bojové akce.