V prvním dílu jsme se rozloučili s hrdiny filmu ve chvíli, kdy se schyluje k dramatu. Palestinšrí teroristé vedení fanatickým Molqim provedli přepad a řadí rukojmí na vyhlídkové palubě. Že své výhrůžky myslí vážně, dokázal Molqi hned vzápětí....

Popis

V prvním dílu jsme se rozloučili s hrdiny filmu ve chvíli, kdy se schyluje k dramatu. Palestinšrí teroristé vedení fanatickým Molqim provedli přepad a řadí rukojmí na vyhlídkové palubě. Že své výhrůžky myslí vážně, dokázal Molqi hned vzápětí. Leon Klinghoffer byl pro výstrahu svržen přes palubu. Únosci se znovu spojují se svou základnou v Sýrii, nečeká je však žádná příjemná zpráva. Vláda Sýrie přes opakované výzvy nechce s teroristy spolupracovat. Proto Molqi nařizuje, aby se loď vydala směrem k Lybijským břehům. Po Klinghofferově vraždě se rukojmí z paluby vracejí zpět k ostatním cestujícím do salonku. Atmosféra nejistoty se neustále prohlubuje.

Teroristé dostanou informaci, že zainteresované státy jsou s nimi ochotny jednat pod podmínkou, že kapitán lodi potvrdí, že nikdo z cestujících či posádky neutrpěl žádnou újmu na zdraví. Ten tuto skutečnost pod nátlakem potvrzuje a poté se na loď dostaví vyjednávač Abul Abbass, který Molqimu nařizuje vrátit se do Port Saidu, propustit rukojmí a omluvit se jim. Molqi poté, co mu byla slíbena bezpečnost pro jeho odchod z Egypta, návrhu vyhoví. Za doprovodu lodi egyptského námořnictva se Achille Lauro vrací do Port Saidu. Pro mnohé cestující je tento okamžik koncem jejich problémů. Ale politické události kolem únosu pokračují. Pod záštitou egyptské vlády a prezidenta opouštějí čtyři teroristé a Abul Abass tajně Egypt na palubě Boeingu 707 egyptských aerolinií. To už ale z letadlové lodi amerického námořnictva Saratoga, kotvící u řeckých břehů, startují dva stíhací letouny F-14. Jižně od ostrova Kréta se k Boeingu přibližují a přinutí ho k přistání na letecké základně NATO v italské Sigonelle. Drama, započaté únosem italské lodi, zdaleka nekončí.