Komedie Miroslava Horníčka byla původně napsaná pro divadlo. Tato spíše "úsměvná hra" než "bujná veselohra" obsahuje přesně to, co je vlastní i většině Horníčkových textů - vtipný a lehký dialog, který je dobrým východiskem ke...

Popis

Komedie Miroslava Horníčka byla původně napsaná pro divadlo. Tato spíše "úsměvná hra" než "bujná veselohra" obsahuje přesně to, co je vlastní i většině Horníčkových textů - vtipný a lehký dialog, který je dobrým východiskem ke zdařilým a vděčným hereckým kreacím. Horníček se v této komedii vrací, tak jako v mnoha jiných svých textech, do minulých let. V tomto případě zhruba do dvacátých let minulého století, děj umístil do Švédska. Zde rozvíjí příběh elegantní neprovdané Matyldy a její půvabné neteře Kristiny.

Jejich ustálený, ale nákladný život má zanedlouho změnit otevření tajemné závěti starého pana Söderströma, otce Matyldy a dědečka Kristiny. Ve hře, která nepostrádá ani lehkou detektivní zápletku, však sehrají značnou roli i tři Alberti, muži, jejichž služba u slečny Matyldy je jen zastíracím manévrem skutečných citů.