Divoši
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama
Délka:
110 min
Země:
USA, 2007
Sourozenci Jon a Wendy Savageovi spolu nijak zvlášť dobře nevycházejí, ale jsou nuceni postarat se o starého otce, jenž se o ně nikdy příliš nezajímal. V hlavních rolích excelují Philip Seymour Hoffman a Laura Linney, režii má Tamara Jenkins. Ve...

Popis

Sourozenci Jon a Wendy Savageovi spolu nijak zvlášť dobře nevycházejí, ale jsou nuceni postarat se o starého otce, jenž se o ně nikdy příliš nezajímal. V hlavních rolích excelují Philip Seymour Hoffman a Laura Linney, režii má Tamara Jenkins.

Ve svém druhém celovečerním filmu dosáhla režisérka a scenáristka Tamara Jenkins něčeho velmi neobvyklého - její příběh totiž nutí diváky zároveň se smát i plakat. Jon Savage a jeho sestra Wendy jsou už dávno dospělí a moc dobře spolu nevycházejí, ani se o to nesnaží. Jsou však nečekaně vytrženi ze svých sebestředných životů a musejí se postarat o starého otce Lennyho postiženého demencí, který se však o své děti nikdy příliš nezajímal.

Představitelé obou hlavních hrdinů Philip Seymour Hoffman a Laura Linney, která byla za ztvárnění této role navržena na Oscara, svými výkony umocňují zajímavý a lidsky silný příběh, který brilantně analyzuje složitou rodinou situaci, v níž se prolíná nechuť a pochyby s bolestí, obavami i láskou. Film měl premiéru na Sundance Film Festival 2007.