Dívčí parta
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
87 min
Motto:
Jediná věc je těžší než dostat se mezi ně - vydržet tam.
Země:
USA, 2008
Třináctiletá Claire Lyons (Ellen Marlow) se s rodiči a mladším bratrem přestěhuje z Orlanda do bohatého předměstí Wetschesteru. Začne chodit na soukromou dívčí školu a ihned po příjezdu se stane díky dívčí partě, které vládne nejpopulárnější...

Popis

Třináctiletá Claire Lyons (Ellen Marlow) se s rodiči a mladším bratrem přestěhuje z Orlanda do bohatého předměstí Wetschesteru. Začne chodit na soukromou dívčí školu a ihned po příjezdu se stane díky dívčí partě, které vládne nejpopulárnější dívka na škole, looserem.

Nepřekonatelná Massie Block (Elizabeth McLaughlin) a její kamarádky, exotická kráska a znalkyně značkové módy Alicia Rivers (Samantha Boscarino), rudovlasá krasavice posedlá dietami Dylan Marvil (Sophie Anna Everhard) a elegantní sportovkyně Kristen Gregory (Bridgit Mendler) nejsou vůbec vděčné Massiinimu otci, že Claire s její rodinou nastěhoval do domu pro hosty na jejich rozlehlém panství, dokud si neseženou vlastní bydlení.

Navíc rodiče očekávají, že ji Massie přizve do své party přezdívané Módní policie, to ovšem nepřipadá v úvahu. V šatníku nemá Claire žádné hadříky značkové módy, chodí v ošoupaných keckách a dva roky starých lacláčích, ale přesto strašně touží po tom, aby se s nimi spřátelila a dostala se do party. Jelikož jí bohaté a rozmazlené krásky Massie, Dylan, Alicia a Kristen dělají ze života pěkné peklo, zdá se to být nesplnitelný sen...nebo snad ne?

Film byl natočen podle úspěšné knižní série Dívčí parta, kterou napsala mladá americká spisovatelka Lisi Harrison.