Temný rytíř
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, drama, mystery, kriminální
Délka:
146 min
Motto:
Vítejte ve světě bez pravidel...
Země:
USA/Velká Británie, 2008
Film Temný rytíř je pokračováním úspěšného snímku Batman začíná. U jeho natáčení se již podruhé sešli režisér Christopher Nolan a herec Christian Bale, který si zopakoval roli Batmana/Bruce Waynea. Batmanův boj se zločinem je čím dál tím...

Popis

Film Temný rytíř je pokračováním úspěšného snímku Batman začíná. U jeho natáčení se již podruhé sešli režisér Christopher Nolan a herec Christian Bale, který si zopakoval roli Batmana/Bruce Waynea.

Batmanův boj se zločinem je čím dál tím riskantnější. Temný hrdina se proto spojí s poručíkem Jimem Gordonem a právníkem Harvey Dentem, aby s jejich pomocí zbavil ulice města několika nebezpečných zločineckých organizací. Jejich tajné spojenectví začne brzy přinášet hmatatelné výsledky. V ulicích Gothamu však záhy začne řádit nevypočítatelný zločinec Joker, který mezi obyvateli šíří strach a zmatek.

Role Batmanova úhlavního nepřítele Jokera se ujal na Oscara nominovaný Heath Ledger (Zkrocená hora), právníka Harvey Denta hraje Aaron Eckhart a úlohu Rachel Dawes ztvárnila Maggie Gyllenhaal. Ve filmu Temný rytíř se setkáme i s několika postavami, které známe i ze snímku Batman začíná: roli zásadového policisty Jima Gordona si již podruhé zahraje Gary Oldman; držitel Oscara Michael Caine (Pravidla moštárny) se vrací v roli věrného komorníka Alfreda a úlohu Lucia Foxe si zopakuje držitel Oscara, Morgan Freeman (Million Dollar Baby).