Hořká komedie argentinského režiséra Juana Josého Campanelly Syn nevěsty (2001) nabízí poněkud jiný pohled na úspěšnou latinskoamerickou kinematografii, než ostatní tituly této provenience, uvedené u nás v poslední době. Protagonistou je...

Popis

Hořká komedie argentinského režiséra Juana Josého Campanelly Syn nevěsty (2001) nabízí poněkud jiný pohled na úspěšnou latinskoamerickou kinematografii, než ostatní tituly této provenience, uvedené u nás v poslední době. Protagonistou je dvaačtyřicetiletý restauratér Rafael, který po srdečním záchvatu musí přehodnotit svůj dosavadní život a vyřešit pokřivené vztahy se svými blízkými. Muž až doposud žil na pokraji pracovního vyčerpání v usilovné snaze o udržení zavedené rodinné restaurace.

Nucená „přestávka“ mu umožní, aby pochopil řadu věcí, jež mu dosud kvůli zaneprázdněnosti unikaly. Díky tomu se sblíží s dcerkou Vicky, znovu nalezne přítele z dětství, pochopí, jak mu záleží na mladé milence Nati, a hlavně pomůže otci uskutečnit jeho předsevzetí. Starý pán chce darovat milované manželce Normě, trpící Alzheimerovou chorobou, k narozeninám církevní svatbu, kterou kdysi v mládí odmítl. – Juan José Campanella se svým dlouholetým spolupracovníkem, scenáristou Fernandem Castetsem, realizovali jednoduchý film s vtipnými dialogy, s odpozorovanými situacemi a s dobře charakterizovanými postavami. – Héctor Alterio a Norma Aleandroová zde hrají manželský pár, podobně jako jej ztvárnili kdysi v oscarové Oficiální verzi.