Svět ve válce
Typ:
film
Žánr:
historický, válečný, dokumentární
Délka:
52 min
Rok:
1973
Pravdivý příběh druhé světové války. Svět ve válce byl poprvé vysílán 31.října 1973, kdy byly vzpomínky na druhou světovou válku v myslích lidí čerstvé a mnoho veteránů této války bylo ještě naživu. Tato unikátní televizní řada shromáždila...

Popis

Pravdivý příběh druhé světové války. Svět ve válce byl poprvé vysílán 31.října 1973, kdy byly vzpomínky na druhou světovou válku v myslích lidí čerstvé a mnoho veteránů této války bylo ještě naživu. Tato unikátní televizní řada shromáždila vzpomínky spolu s archivními záběry do jedinečného silného a úspěšného historického dokumentu všech dob. Hlasy těch, kteří bojovali, pracovali či jinak se podíleli na dění ve válce, dodávají této epizodě živý význam. Při této sérii máte pocit, že jste tam byli, a to, co je popisováno zažili, což dodává těmto dokumentům jedinečný punc.

30 let po událostech druhé světové války jsou v epizodách zaznamenány všechny důležité historické události, které změnili tok dějin lidstva. 30 let po uvedení prvních dílů seriálu se dokument dostává i na DVD.