Mark Kerner je velmi schopný policista, jeho metody jsou ovšem v některých případech poněkud svérázné. Když přijede do Německa ruská spisovatelka Maruschka, dostane Mark úkol ji střežit. To, co se zdá jako nepříliš obtížný úkol, však velmi záhy...

Popis

Mark Kerner je velmi schopný policista, jeho metody jsou ovšem v některých případech poněkud svérázné. Když přijede do Německa ruská spisovatelka Maruschka, dostane Mark úkol ji střežit. To, co se zdá jako nepříliš obtížný úkol, však velmi záhy nabere nečekaně dramatické obrátky. Už cestou z letiště jsou totiž přepadeni a dostanou se do prudké střelby. Markovi se sice podaří spisovatelku uchránit a bezpečně dopravit na místo, na které měla namířeno, způsob, kterým to provede se však nezamlouvá jeho nadřízeným a tak si Mark vyslouží nedobrovolnou půlroční dovolenou, kterou musí využít k prospěšné činnosti. V Portugalsku musí pomoci s převýchovu problematické mládeže.

Mark má však svou hlavu a když zjistí, že spisovatelka o kterou se měl postarat je tou dobou nedaleko a stále v ohrožení života, pronásledovaná bandou všeho schopných zločinců, rozhodne se ji přes výslovný zákaz nadřízených schránit i nadále. Trojice mladíků, jedna dívka a jejich vedoucí Vera však netuší, že Mark je na straně zákona a z jeho podezřelého počínání usoudí, že je to nájemný vrah, který se chystá k vraždě. A protože je to parta v jádru správných kamarádů, rozhodnou se mu společně zločin překazit.