Superman se vrací
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, akční, sci-fi, fantasy
Délka:
154 min
Motto:
I když byl vychován jako lidská bytost, nepatří k nim... Na světě není země, kde by neznali Supermana...
Země:
USA/Australie, 2006
Superman se vrací (v anglickém originále Superman Returns) je americký akční film z roku 2006 režiséra Bryana Singera. Snímek vychází z komiksů o Supermanovi, vydávaných vydavatelstvím DC Comics. Zároveň navazuje na první a druhý supermanovský...

Popis

Superman se vrací (v anglickém originále Superman Returns) je americký akční film z roku 2006 režiséra Bryana Singera. Snímek vychází z komiksů o Supermanovi, vydávaných vydavatelstvím DC Comics. Zároveň navazuje na první a druhý supermanovský snímek z konce 70. let a ignoruje události ze třetího a čtvrtého dílu, které vznikly v 80. letech a které nebyly komerčně ani hodnocením kritiky úspěšné. Titulní postavu ztvárnil Brandon Routh, jeho bývalou lásku Lois Laneovou si zahrála Kate Bosworth a v roli Supermanova úhlavního protivníka Lexe Luthora se objevil Kevin Spacey. Film, jehož rozpočet činil 270 milionů dolarů, byl do amerických kin uveden 28. června 2006. Celosvětově utržil 391,1 milionů dolarů.

Příběh
Superman se po 5 letech vrací na Zemi a nachází změněný svět. Jako Clark Kent se vrátí do redakce novin Daily Planet, kde zjistí, že jeho kolegyně a bývalá láska Lois Laneová žije se svým snoubencem, Richardem, se kterým má syna. Lex Luthor byl mezitím za Supermanovy nepřítomnosti propuštěn z vězení a plánuje pomocí krystalů z Kryptonu zatopit část světa, přičemž jedinou dostupnou půdu bude vlastnit a prodávat on.