Superbad
Typ:
film
Žánr:
komedie, romantický
Délka:
113 min
Motto:
Americká teenagerskou komedie, která doma sklidila nadšené recenze a po premiéře se vyhoupla na první místo v žebříčku návštěvnosti.
Země:
USA, 2007
Ve filmové i televizní tvorbě Judda Apatowa najdeme jak kontroverzní díla, tak velice emocionální. Jako scénárista a režisér filmů Zbouchnutá a 40 let panic, producent hitových komedií Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona...

Popis

Ve filmové i televizní tvorbě Judda Apatowa najdeme jak kontroverzní díla, tak velice emocionální. Jako scénárista a režisér filmů Zbouchnutá a 40 let panic, producent hitových komedií Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho a autor velice úspěšných seriálů Machři a šprti a Kolej, základ života si získal pověst někoho, kdo je schopen úspěšně propojit sentimentalitu a syrovost.

Superbad je varujícím příběhem dvou dospívajících chlapců, které čeká maturita. Jsou na sobě obrovským způsobem závislí, ale teď by měl každý z nich jít na jinou vysokou školu a čeká je odloučení. Evan (Michael Cera) je milý, chytrý a stydlivý. Seth (Jonah Hill) je drzý, náladový a posedlý děvčaty. Ve filmu sledujeme jejich zoufalé pokusy zapůsobit během jedné bláznivé noci na osoby, po kterých touží...během jediné příšerné, potupné noci, na kterou po zbytek života vděčně vzpomínáte.