Když se skupinka teenagerů rozhodne na kameru „Super osmičku“ natočit zombie horor, ani ve snu by nikoho z nich nenapadlo, že výsledný film bude ještě děsivější, než zamýšleli. Jeden z nejoriginálnějších tvůrců současnosti J. J. Abrams (série...

Popis

Když se skupinka teenagerů rozhodne na kameru „Super osmičku“ natočit zombie horor, ani ve snu by nikoho z nich nenapadlo, že výsledný film bude ještě děsivější, než zamýšleli. Jeden z nejoriginálnějších tvůrců současnosti J. J. Abrams (série Ztraceni, Mission: Impossible 4) spojil síly s největším hollywoodským expertem na mimozemšťany Stevenem Spielbergem a společně natočili film, při jehož sledování si nutně vzpomenete na E. T. Mimozemšťana nebo na Blízká setkání třetího druhu.

Vraťme se ale k amatérským filmařům z malého městečka v Ohiu, kteří názorně předvádějí, jak těžce se rodily nezávislé snímky v předdigitální éře, v sedmdesátých letech minulého století. Když zrovna na místním nádražíčku točili vrcholnou scénu svého filmu, před jejich očima po srážce s autem vykolejil nákladní vlak. Nebyla to jen tak obyčejná nehoda, což potvrzuje přítomnost armády na místě tragédie. A tím to nekončí. Ve městě mizí domácí zvířata i lidé, místní šerif je zoufalý, oblast obsadí armáda, jejíž velitelé evidentně něco tají, je vyhlášená okamžitá evakuace… Navzdory tomu všemu chtějí děti pokračovat v natáčení a navíc přijít na to, co bezprostředně po nehodě uniklo ze zamčeného vagónu vykolejeného vlaku a má s tím zmatkem kolem něco společného. Tohle filmování bude extrémně náročné a nebezpečné, ale když máte v hlavní roli nejhezčí holku ve městě, byla by škoda ho nedokončit. I když přitom může jít o život.

Režisér J. J. Abrams vytvářel své první „kousky“ právě na formát Super 8 a dlouho v něm rostla chuť natočit film o vlastních tvůrčích začátcích. „Chybělo mi ale nosné téma, a tak jsem po delším přemýšlení vytáhl další nápad, ze kterého jsem chtěl někdy udělat film, příběh vlaku, který převáží utajovaný náklad z Oblasti 51“, vysvětluje. Vzhledem k tomu, že tato lokalita je proslulá údajným ztroskotáním mimozemského plavidla, je žánr filmu Super 8 nasnadě.

Stevena Spielberga k produkci nemusel nikdo přemlouvat nejen kvůli tomu, že je tenhle žánr jeho krevní skupina, ale také proto, že J. J. Abramse považuje za jednoho z nejtalentovanějších tvůrců současnosti. „On má unikátní dar stavět most mezi generacemi. Vyvolá ve vás milou vzpomínku na filmy, které jste kdysi milovali, a zkombinuje ji s moderními vyprávěcími prostředky, jež má ráda současná generace,“ chválí producent svého režiséra. I to je zárukou, že si Super 8 vrchovatě užijí nejen děti a teenageři, ale také jejich dospělý doprovod.