Barbara Whitney si naplno a s chutí užívá pohodlného svobodného života na Manhattanu a cílevědomě upevňuje svou skvělou kariéru ve velké umělecké galerii. Jediné, na co není ve svém dokonale uspořádaném životě připravena jsou rodičovské starosti...

Popis

Barbara Whitney si naplno a s chutí užívá pohodlného svobodného života na Manhattanu a cílevědomě upevňuje svou skvělou kariéru ve velké umělecké galerii. Jediné, na co není ve svém dokonale uspořádaném životě připravena jsou rodičovské starosti a komplikace, do kterých je ovšem velmi náhle a nečekaně uvržena, když její nezodpovědná sestra Ruth nečekaně opustí své dvě malé děti a uteče do Londýna, aby tu mohla pokračovat ve svém milostném vztahu se svým atraktivním milencem. Barbara se musí o děti postarat, což se zpočátku nelíbí nikomu, ani dětem, ani Barbaře samotné, které děti zcela rozbily její poklidný život.

Postupně se v ní však probouzí hluboko pohřbený mateřský instinkt a když je nucena postarat se o nemocnou dívenku, začíná hledat cestu jak se s dětmi, zranitelnou Megan a nepřístupným Mattem sblížit. Je vzteklá, když Matt neúmyslné poškodí malbu v jejím muzeu, ale nečekaně silně ji zasáhne, když je chlapec sražen autem poté, co se s ním pohádala, kvůli jeho chování ve škole. S pomocí svého ovdovělého přítele Sama pomalu proniká do rodičovských tajemství a učí se jak chodí, když se člověk, musí starat o děti. A jak rok plyne, Barbara i děti k sobe nalézají cestu, do které však znovu nečekaně zasáhne Ruth, která se po krachu svého vztahu vrátila a chce své děti zpět. Barbara se však nedokáže s dětmi rozloučit a nakonec se rozhodne, že o ně bude bojovat ze všech sil a obrátí se na soud, u kterého chce dosáhnout, aby jí děti byly svěřeny do trvalé péče. Ruth prožije u soudu hořké chvilky, když si musí veřejně vyslechnout, co si její děti myslí o jejím chování.