Colin Frampton (Andy Nyman) je obyčejný Angličan, který právě tráví se svou manželkou Maggie dovolenou v Praze. Colin má neustále o něco starost - zrovna teď ho trápí, jestli doma náhodou nenechal zapnutou žehličku. Maggie se snaží Colina...

Popis

Colin Frampton (Andy Nyman) je obyčejný Angličan, který právě tráví se svou manželkou Maggie dovolenou v Praze. Colin má neustále o něco starost - zrovna teď ho trápí, jestli doma náhodou nenechal zapnutou žehličku. Maggie se snaží Colina rozveselit a ukazuje mu nádherný výhled na město. Nešťastnou náhodou na ní spadne socha a Maggie je na místě mrtvá. Colinův dosavadní svět se zhroutí.

Pavel Zeman (Karel Roden) je trpělivý Čech, který pracuje v šesti zaměstnáních najednou, aby vyhověl nárokům své ženy Líby (Aňa Geislerová). Někdy je řezníkem, jindy barmanem, jindy sbírá psí výkaly v pražských ulicích. Momentálně pracuje jako řidič, který dostal za úkol odvézt Colina do márnice, aby se mohl rozloučit s Maggiiným tělem.

Colin sedí v hotelovém pokoji a okolní svět příliš nevnímá. Napadne ho ale, že by mohl spáchat sebevraždu ve vaně. Zatímco Colin zjišťuje, jak nepříjemné je být ve vaně se zapnutou žehličkou, slyší klepání na dveře. Vyletí z vany, ve spěchu se oblékne. Za dveřmi stojí Pavel. Společně jedou do márnice, aby se mohl řádně rozloučit se svou zesnulou manželkou.

Zde se Colin poprvé seznámí s českou pečlivostí a pohotovostí. Zjistí, že Maggie už zpopelnili. Už neuvidí její tělo, dostane pouze urnu s popelem… Pavel se s Colinem loučí. Ten ho ale s urnou v ruce, prosí, aby mu pomohl zemřít. Pavel odmítá. Odmítá i když se Colin zmíní o penězích, které by mu za to dal.

Líba ale svého manžela přesvědčí, aby si od Colina za „sebevraždu“ peníze vzal. Pavel chystá svůj vražedný plán.

Mezi Colinem a Pavlem se zcela nečekaně vyvine silné přátelské pouto. Tento podivný pár pak postupně zjišťuje, že smrt nelze přivolat tak snadno, jak by se mohlo zdát….