1. část Harper Grace se jmenuje stejně jako typické kalifornské maloměsto, ve kterém žije. Její rodina totiž kdysi město založila a dlouhá desetiletí tu vlastnila téměř vše. Dnes už je sice sláva rodiny minulostí a jediné, co ještě vlastní, je...

Popis

1. část
Harper Grace se jmenuje stejně jako typické kalifornské maloměsto, ve kterém žije. Její rodina totiž kdysi město založila a dlouhá desetiletí tu vlastnila téměř vše. Dnes už je sice sláva rodiny minulostí a jediné, co ještě vlastní, je místní prádelna, Harper je však stále hvězdou střední školy a současně intrikánkou, která obratně manipuluje osudy spolužáků. Její popularita a hvězdný status jsou nečekaně ohroženy, když se ve škole objeví nová dívka, Kaia Sellers, která se právě přistěhovala z New Yorku. Je sebevědomá, atraktivní a stává se katalyzátorem událostí a vztahů, když začne splétat složitou pavučinu manipulací, polopravd a svádění s nejasným záměrem. Pomalu přitom proniká do propletených vztahů mezi studenty a občas i jejich rodiči, odhaluje tajemství městečka. Kromě toho, že Kaia svede pohledného učitele francouzštiny Jacka Powella, pomůže Harper rozbít vztah Adama s Beth, štve přátele proti sobě, když je rafinovaně svádí, nenápadně odhaluje jejich lži, podvody, vychytralé triky a přiživuje vyvolané konflikty. Všechny přitom zaplétá do sedmi smrtelných hříchů, počínaje chtíčem, závistí a vztekem, konče obžerstvím, leností, pýchou a chamtivostí. Situace se stane nečekaně vážnou poté, když jedna z dívek tragicky zahyne, a vše ukazuje na Harper jako viníka.

2. část
Poté, co se atraktivní, sebevědomá středoškolačka Kaia Sellers přistěhovala do kalifornského městečka Grace, obrátila život mnoha jeho obyvatel naruby, když začala splétat složitou pavučinu manipulací, polopravd a svádění s nejasným záměrem. Vytrvale přitom pronikala do propletených vztahů mezi studenty a občas i jejich rodiči, odhalovala tajemství městečka a přitom rafinovaně zvyšovala napětí, nenápadně štvala přátele proti sobě, odhalovala jejich lži, podvody i vychytralé triky, přiživovala vyvolané konflikty. Situace se nečekaně zvrtla, když Kaia tragicky zahynula a vše ukazuje na Harper jako viníka její smrti. Před Sharon je nesnadný úkol. Musí jako policistka odhalit pravdu a prokázat vinu dívky, která je dcerou jejího milence. Kromě toho, že jde o vážný konflikt její profese se soukromými city, vede vyšetřování k odhalení mnoha dalších tajemství a lží. Třeba i to, že někteří nejsou těmi, kým se zdají být. Od poněkud záhadného Jacka Powella, v jehož minulosti figuruje záhadné zmizení milionáře Jonathana Pryceho, až po jejího vlastního syna Caina. Navíc se zdá, že každý je do případu nějak zapletený. Přesto nakonec vyšetřování vede k překvapivému odhalení totožnosti viníka, kterým je právě ten, koho Sharon podezřívala nejméně.