Dokonale poladěný model. Luxusní vybavení, nablýskaná kapota a pod ní osvědčené součástky, které mu dodávají punc výjimečnosti. Tak nějak by fanoušek rychlých kol popsal čtvrtý díl slavné akční série, jehož název je tentokrát modifikovaný do...

Popis

Dokonale poladěný model. Luxusní vybavení, nablýskaná kapota a pod ní osvědčené součástky, které mu dodávají punc výjimečnosti. Tak nějak by fanoušek rychlých kol popsal čtvrtý díl slavné akční série, jehož název je tentokrát modifikovaný do podoby Rychlí a zběsilí. S předchozí částí, která se odehrávala v Tokiu, v prostředí vyznavačů školy smyku, čtyřku spojuje jenom jméno režiséra Justina Lina a hlavní hvězda Vin Diesel, která si půdu pro návrat v Tokijské jízdě připravila cameo roličkou.

Ocitáme se v Dominikánské republice, kde hodlá Torrettova skupina rychle a zběsile ukrást „pár litrů“ benzínu z jedoucího konvoje. Velkolepá akční sekvence jen předjímá tempo, jaké bude Justin Lin po zbytek filmu diktovat. Po ostrém střihu se ocitáme v Los Angeles, kde narazíme na druhého „ztraceného syna“. Brian O´Conner (Paul Walker, který se objevil v prvním a druhém dílu) zůstal věrný policejní placce. Právě se snaží rozkrýt drogový kartel, jehož členové pašují drogy do Spojených států přes mexickou hranici nebezpečnými spanilými jízdami podzemními tunely.

Mistr volantu O´Conner získá od nadřízených oficiální posvěcení oprášit své řidičské umění a proniknout do tohoto gangu coby jeden z řidičů. Stejný záměr, nicméně mnohem osobnější cíl, který se nesluší prozrazovat, má i Dominic Toretto. A tak se oba sejdou na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci. Znovu tak budou řvát motory, pneumatiky trhat asfalt a proteče i pár litrů krve. Tahle jízda rozhodně není pro čajíčky.