Právní poradce amerického zábavního koncernu Jack Moore dojednával v Pekingu satelitní vysílání amerických zábavních pořadů do Číny. Radost z úspěšného jednání se záhy změní v děsivou noční můru. Poté, co večer navštíví módní přehlídku, kde...

Popis

Právní poradce amerického zábavního koncernu Jack Moore dojednával v Pekingu satelitní vysílání amerických zábavních pořadů do Číny. Radost z úspěšného jednání se záhy změní v děsivou noční můru. Poté, co večer navštíví módní přehlídku, kde svede mladou modelku Chung Lin, ho totiž po vášnivé noci probudí brutální policejní komando a zatkne ho za vraždu Chung. Případ se zdá jasný. V 5:45 byl z pokoje slyšet křik, v 6:04 dovnitř vtrhlo policejní komando. Uvnitř našli mrtvou dívku, Jacka s oblekem od krve i vražednou zbraň, nožík na dopisy. Jenže Jack ví, že to neudělal.

Přidělená obhájkyně, mladá komunistka Šen Jüe-lin, proti jeho vůli prohlásí, že klient přiznává vinu. V celém případu je příliš mnoho nejasností a slabých míst obžaloby. A tak zatímco se Jack seznamuje s brutalitou čínského vězení i právního řádu a jen o vlásek uniká najatým vrahům, Šen Jüe-lin se pouští do opravdového pátrání. Přestože je věrná své straně, nabývá přesvědčení, že její klient je opravdu nevinnou obětí komplotu, sahajícího až do vlády.