Rodinný víkend
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama
Délka:
101 min
Země:
USA, 2013
Šestnáctiletá Emily už má po krk toho, jak ji její egocentrická rodina neustále přehlíží. A tak se rozhodne vzít věci do vlastních rukou. S pomocí svých sourozenců zajme rodiče jako rukojmí a pokusí se doma nastolit pořádek. Když její rodiče...

Popis

Šestnáctiletá Emily už má po krk toho, jak ji její egocentrická rodina neustále přehlíží. A tak se rozhodne vzít věci do vlastních rukou. S pomocí svých sourozenců zajme rodiče jako rukojmí a pokusí se doma nastolit pořádek.

Když její rodiče propásnou další důležitou událost, šestnáctiletá Emily má všeho až po krk a usoudí, že jejich vztah zoufale potřebuje vzpružit. Rozhodne se vzít věci do vlastních rukou, omámí matku i otce léky, připoutá je k židli a v rámci "rodinného víkendu" se pokusí o jejich převýchovu. Emily i její tři sourozenci si stěžují, že se cítí naprosto přehlíženi a jejich vysoce výkonná matka i roztěkaný otec-umělec si pomalu začínají uvědomovat, jak svým sebestředným chováním zničili šťastný domov, který se jim kdysi podařilo vybudovat.