Rodinné zájmy
Typ:
film
Žánr:
thriller, kriminální
Délka:
86 min
Země:
Francie, 2011
Kapitán pařížské policie Stéphane Monnereau je oddaný své práci, což se odráží na rodinném životě. Stéphanova manželka Valérie není v manželství šťastná a Stéphane zanedbává nejen ji, ale i svého syna. Stéphane se rozhodl pro společnou dovolenou...

Popis

Kapitán pařížské policie Stéphane Monnereau je oddaný své práci, což se odráží na rodinném životě. Stéphanova manželka Valérie není v manželství šťastná a Stéphane zanedbává nejen ji, ale i svého syna. Stéphane se rozhodl pro společnou dovolenou o podzimních prázdninách, aby se pokusil o urovnání rodinného života. Rodina odjíždí na prázdniny autem, ale když se Stéphane vyhne srážce s divočákem, auto už nenastartuje a telefony jsou bez signálu. Valérie zastaví řidiče s dodávkou, který všechny tři odveze na benzinovou pumpu, odkud zavolají odtahovou službu. Stéphane s Théem jedou s řidičem odtahovky k autu, kde Stéphane auto normálně nastartuje. Když se Stéphane se synem vrátí na benzinovou pumpu, Valérie tam není. Stéphane zavolá místní policii. Kapitán Bertrand Barthélémy s kolegyní Marion Marquandovou ho vyslechnou a domnívají se, že se Valérie vrátila domů. Jelikož je Stéphane kolega a Valérie má navíc vypnutý mobil, vezmou v úvahu i trestný čin.

Stéphane s Théem jedou s policisty na oddělení, kde si prohlídnou nahrávky z bezpečnostních kamer u benzinové pumpy. Během kritické doby je na nich jen pár lidí. Stéphan zavolá do Paříže svému kolegovi Jean-Domoniqueovi, vysvětlí mu situaci a požádá ho, aby prohlédl jeho byt, zda se tam Valérie opravdu nevrátila. Jean-Dominique najde byt opuštěný, čímž vzroste podezření na trestný čin. Valériin mobil je stále vypnutý, ani zprávy si nevyzvedla, ale Stéphane se od kolegy dozví, že si často telefonovala s Romainem Galtierem, který je v hotelu nedaleko od benzinové pumpy. Stéphane jede ještě v noci prověřit, zda u něj Valérie není, ale najde u něj jinou ženu. Policisté mezitím nacházejí nepřímé důkazy, ukazující na Stéphana. Když se najde ve Stéphanově autě Valériina krev, stává ze Stéphana hlavní podezřelý.