Rocketman
Typ:
film
Žánr:
drama, životopisný, hudební
Délka:
121 min
Motto:
Hudební fantazie, která vypráví životní příběh jednoho z nejúspěšnějších muzikantů současnosti
Země:
USA/Kanada/Velká Británie, 2019
Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější...

Popis

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte.

Od chvíle, kdy Elton čuchnul k údernějším rytmům, není jeho příběh klasickým životopisem, ale živelnou a bláznivou hudební show, v níž se jeho koncertní čísla prolínají s muzikálovými výstupy. Největší hity Eltona Johna, jako například Your song, I´m still standing nebo titulní Rocketman se tu objevují ve velmi originálních aranžích, jichž se ujal herecký představitel hlavního hrdiny Taron Egerton (hvězda filmů série Kingsman), který nejen že se Eltonovi podobá, ale vyrovná se mu i pěvecky. Všechny slavné hity ve filmu zazní právě v jeho podání.