Seriál sledující osudy Mary, královny Skotské, která ve svých patnácti letech přijíždí na dvůr francouzského krále, aby si vzala korunního prince Francise. Jenže svazek není ještě stvrzen a podepsán; vše záleží na politice, náboženství a tajných...

Popis

Seriál sledující osudy Mary, královny Skotské, která ve svých patnácti letech přijíždí na dvůr francouzského krále, aby si vzala korunního prince Francise. Jenže svazek není ještě stvrzen a podepsán; vše záleží na politice, náboženství a tajných spojenectvích, než na volbách vlastního srdce.

Mary byla od devíti let ukrývána v klášteře. Jednou se jí tam pokusili otrávit. Jeptišky poznaly, že v klášteře již není bezpečno. Poslaly proto Mary k francouzskému královskému dvoru, kde se má provdat za prince Francise, syna Henryho a Catherine. S ní na dvůr přijíždí i její dvorní dámy a přítelkyně z dětství Aylee, Kenna, Greer a Lola. Avšak Catherinin věštec Nostradamus přepoví Francisovu smrt. Za kterou prý bude stát sňatek s Mary. Catherine se proto poukoší Mary zbavit.