Rain Man
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
133 min
Motto:
Nezapomenutelný film s jedinečným citem pro humor...
Země:
USA, 1988
Bezohledný karierista Charlie Babbitt (Tom Cruise) právě pilně pracuje na další smlouvě, když mu oznámí, že jeho otec, se kterým se už dávno odcizili, zemřel. Poté, co přijede do Ohia na pohřeb, rozčílí se, neboť zjistí, že mu otec odkázal...

Popis

Bezohledný karierista Charlie Babbitt (Tom Cruise) právě pilně pracuje na další smlouvě, když mu oznámí, že jeho otec, se kterým se už dávno odcizili, zemřel. Poté, co přijede do Ohia na pohřeb, rozčílí se, neboť zjistí, že mu otec odkázal starého Buicka a z třímilionového dědictví nedostal ani cent.

Namísto toho shledává, že peníze otec odkázal ošetřovatelům jeho autistického bratra Raymonda (Dustin Hoffman), který žije v ústavu. Když se vzpamatuje z šoku, že má bratra, o kterém neměl ani ponětí, vezme Raymonda na výlet napříč zemí, doufaje, že se mu podaří získat alespoň část zděděných peněz, aby poplatil dluhy ze špatných obchodů.

Avšak během jejich dobrodružné výpravy se Charlie nejen naučí, jak vycházet s Raymondovým svérázným chováním, ale také se o bratra začne starat. Postupně v sobě nachází ztracený cit a zjišťuje, že peníze nejsou v životě to nejdůležitější.

Film RAIN MAN získal 4 Oscary - za Nejlepší film roku 1988, Nejlepší režie, Nejlepší scénář a Nejlepší herec v hlavní roli: Dustin Hoffman.