Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod
Typ:
film
Žánr:
komedie, dobrodružný, rodinný, fantasy, animovaný
Délka:
108 min
Motto:
Neříkejte, že jsme vás nevarovali.
Země:
USA/Německo, 2004
Rodinná černá komedie Řada nešťastných příhod byla natočena podle knih Zlý začátek, Nouzový výtah a Ohavná pila vypravěče Lemony Snicketa. Film plný originální směsi inteligence, ironie a humoru okouzlí nejen mladé diváky. Příběh pojednává o...

Popis

Rodinná černá komedie Řada nešťastných příhod byla natočena podle knih Zlý začátek, Nouzový výtah a Ohavná pila vypravěče Lemony Snicketa. Film plný originální směsi inteligence, ironie a humoru okouzlí nejen mladé diváky.

Příběh pojednává o třech dětech a jejich více než pozoruhodné životní cestě. Přes ztrátu rodičů přes sled tajemných okolností se sourozenci Baudelairovi navzájem naleznou na cestě nádherných překvapení a katastrofálních nezdarů při pátrání po domově. To vše pod dohledem nového poručníka - lstivého, vychytralého strýce Olafa, který je ochoten udělat cokoliv, aby získal jejich dědictví. A to opravdu cokoliv. Avšak děti se mohou spolehnout na svou přirozený důmysl, vynalézavost, vtip a v neposlední řadě na nezkrotná kouzla. Toto jim všem pomůže objevit, že pokud drží pospolu, tvoří rodinu . domov.

Dreamworks Pictures a Paramout Pictures představují ŘADU NEŠŤASTNÝCH PŘÍHOD, film pod režijní taktovkou Brada Silberlinga (Casper, Město andělů), film s hvězdným obsazením (Jim Carrey, Meryl Streep, Emily Browning (Loď duchů), Liam Aiken (Listopadová romance)). Scénář napsal Robert Gordon, o produkci se postarali Duncan Kenworthy, Tim Bevan a Eric Fellner.