Quigley u protinožců
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, akční, drama, western
Délka:
119 min
Země:
USA/Australie, 1990
Austrálie, okolo roku 1860. Amerického ostrostřelce Matthewa Quigleya si najme australský rančer, údajně na to, aby ho zbavil divokých psů dingů, kteří ohrožují jeho stáda. Američan zpočátku netuší, co dobytkářsky baron Elliot Marston od něho...

Popis

Austrálie, okolo roku 1860. Amerického ostrostřelce Matthewa Quigleya si najme australský rančer, údajně na to, aby ho zbavil divokých psů dingů, kteří ohrožují jeho stáda. Američan zpočátku netuší, co dobytkářsky baron Elliot Marston od něho bude požadovat v skutečnosti aby postříelel domorodých Aborigenů, pretože chce získat jejich půdu. Matthewa jeho požadavek šokuje a kontrakt odmítne nikdy nestřílel na nevinné lidi. Marstona vyhodí ven oknem a chce odejít.

Marstona, samozvaného vládce oblasti, to rozzuří a najme si několik zloduchů, aby Quigleyho chytili a zabili. Quigleymu sa podaří utéct a zachrání i krásnou ženu Coru, kterou ohrožovali rančerovi muži. Oba nakonec u sebe ukryjí Aborigeny a pomůžou jim. Quigley je spolu s Crazy Corou, jako nazývají bývalou prostitutku, před pronásledovateli vždy o krok napřed... Quigley domorodcům na oplátku pomůže zbaviť se zabijáků na čele s odporným Marstonom. Toho zabije v čestném streleckom souboji. Když ho chtějí britští vojáci zatknout, domorodci ho osvobodí a on spolu s Corou nasedne na loď do Ameriky.