Psí ostrov
Typ:
film
Žánr:
komedie, dobrodružný, animovaný
Délka:
101 min
Země:
USA/Německo, 2018
Po Fantastickém panu Lišákovi natočil Wes Anderson další celovečerní animovaný film! Film Psí ostrov je Odysseou malého chlapce při hledání jeho ztraceného psa. Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických...

Popis

Po Fantastickém panu Lišákovi natočil Wes Anderson další celovečerní animovaný film! Film Psí ostrov je Odysseou malého chlapce při hledání jeho ztraceného psa.

Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických rozměrů, její ohnisko leží ve městě Megasaki. Hrozí, že přeskočí z psích nositelů na člověka. Starosta Kobayashi vyzývá k okamžité karanténě. Tedy k vyhoštění a izolaci všech toulavých i domácích psů. Oficiálním dekretem se psí exilovou kolonií stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. Stává se z něj Psí ostrov.

O šest měsíců později na této opuštěné skládce nouzově přistává jednomotorový, miniaturní letoun Junior-Turbo Prop. Smečka pěti hladových a divokých psů v jeho troskách objeví dvanáctiletého pilota. Je to Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari s pomocí svých nových psích přátel začne hledat svého ztraceného psa Flíčka a při tom postupně odhalí spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki.