Patricia Heaton hraje v tomto komediálním seriálu Frankie Heckovou, ženu středního věku, která má se svým mužem Mikem (Neil Flynn) tři děti. A i když je jejich rodina někdy lehce disfunkční, společně dokážou zvládnout každý problém. Frankie...

Popis

Patricia Heaton hraje v tomto komediálním seriálu Frankie Heckovou, ženu středního věku, která má se svým mužem Mikem (Neil Flynn) tři děti. A i když je jejich rodina někdy lehce disfunkční, společně dokážou zvládnout každý problém.

Frankie Hecková je super hrdinka, nebo se jí to alespoň občas zdá, když den co den vypravuje své tři děti do školy a řeší každodenní starosti. Tahle pracující žena ve středním věku, ze střední třídy, žijící uprostřed Spojených Států, však nikdy neztrácí smysl pro humor a ironii. Frankie, jako jediná dealerka ve městě, prodává auta. Její manžel Mike (Neil Flynn) je vedoucím v místním lomu. Společně vychovávají své potomstvo v lásce, ale se středozápadní praktičností. Snaží se naučit disciplíně dospívajícího syna Axla, podporovat svou nepříliš talentovanou, nicméně optimisticky naladěnou dceru Sue (Eden Sher) a ustát na třídních schůzkách výstřednosti nejmladšího syna Bricka (Atticus Shaffer).

Epizoda 1:
V úvodní epizodě komediálního seriálu se Frankie snaží udržet nad vodou, v poslední době totiž neprodala ani jedno auto. Sue se zúčastní konkurzu na show pěveckého sboru a k úžasu všech je přijata, jenže zapomene říct, co tam bude dělat. Brick chce, aby Frankie přišla na představení ve škole oblečená jako super hrdinka, ale je zrovna špatný den - auto, o němž si myslela, že se podaří prodat, někdo ukradne přímo jí před nosem. Život Frankie pohlcuje jen práce a rodina, mládí je na ústupu a ona někdy už stěží poznává sebe samu. Nicméně jsou to právě její nejbližší a každodenní zápasy, jimž musí společně čelit, co dělají z Heckových velkou šťastnou rodinu.

Epizoda 2:
Frankie čelí finanční katastrofě a snaží se zachránit si práci tím, že zorganizuje reklamní senzaci - auto plné želé bonbónů. Sue neuspěje ve vylučovacím závodě v plavání a zjistí, že potřebuje brýle. A když si Brick nemůže vypůjčit knížky z knihovny, protože Frankie nemá 200 dolarů na zaplacení, začne číst matčiny žhavě romantické novely.

Epizoda 3:
Romantické plány Frankie a Mikea o tom, jak stráví své výročí, zmaří nemocný Brick, láskou roztoužená Sue a také Axl, dvě bláznivé tety a jejich pes.

Epizoda 4:
Sue konečně udělá něco pořádného pro školu a výsledkem je, že by mohla být vybrána na výlet do hlavního města. Když ale ve škole odmítají uznat její úspěch, Frankie na dceru naléhá, aby bojovala o svá práva. Mezitím Brick, který chodí s první dívkou, zjistí, že s láskou to není zrovna jednoduché.

Epizoda 5:
Brickův učitel řekne rodičům, že jejich syn má „sociální“ problémy a Mike si myslí, že by mu v navazování kontaktů s ostatními mohla pomoci košíková. Když plán selže, zúčastní se soutěže o sekačku trávy na večírku se sousedy a ukáže se, že Brick má jiný talent. Frankie se mezitím připojí k propagaci klubu, aby získala peníze na nové trikoty Axlova týmu, jenže syn jí odmítne dát svůj starý.

Epizoda 6:
Když Axl nešťastnou náhodou vyrazí vstupní dveře, Mike trvá na tom, že je spraví, což by ovšem mohlo znamenat, že budou mít otevřeno ještě dost dlouho. Mezitím musí Frankie během týdne prodat auto a také nadešel čas pro školní focení. Jenže Sue není zrovna fotogenická...

Epizoda 7:
Frankie při uklízení nešťastnou náhodou zasáhne Bricka lahví od piva a způsobí mu malé škrábnutí. Ale když Brick s nevinností sobě vlastní sdělí ve třídě, že ho zranila matka, když po něm hodila láhev od piva, je povolána sociální pracovnice, což u Frankie vyvolá strach, že tím vážně utrpí obraz Heckových jako dokonalé rodiny. Mezitím musí Bob pomoci panu Ehlertovi natočit novou reklamu.

Epizoda 8:
Sen Frankie o idylickém rodinném Dni díkůvzdání je v troskách, když pan Ehlert nutí zaměstnance, aby pracovali i ve svátek. Mezitím Frankie a Mike schválí prvního přítele Sue a Axl zpanikaří, když ztratí Bricka.

Epizoda 9:
Frankie touží po tom, čemu se říká dokonalí sourozenci, a chce své děti přimět k tomu, aby se mezi sebou přestaly hašteřit a chovaly se jako milující rodina. Mezitím Mike zvažuje co provede s tetičkou Edie, poté co způsobila velmi drahé nedopatření v lomu.

Epizoda 10:
Zatímco Frankie se soustředila na nacvičování sóla na půlnoční vánoční mši, Mike převezme sbor. Jenže Frankie začne trochu žárlit, když vidí, že Mike při organizování svátků vykonává lepší práci než ona. Mezitím se Frankie a Mike snaží pomoci Brickovi překonat problémy, aby se doma uchovala sváteční atmosféra.

Epizoda 11:
Frankie a Mike musí snášet nevypočitatelnost teenagerů, když hormony nabitá Sue chce džíny, jaké nosí její vrstevnice, aby mezi ně zapadla. A Axl si přeje auto, aby udělal dojem na jistou slečnu. Ve snaze naučit Bricka zodpovědnosti se ho Frankie a Mike snaží přesvědčit, aby se několik dní staral o tetu Edie a o Doris, což je pes tety Ginny.

Epizoda 12:
Frankie má strach z blížící se konfrontace se sousedkou Ritou Glossnerovou (jako host Brooke Shieldsová), protože Sue se pohádala s jejími syny. Mezitím se Axl snaží uplatit Bricka, když je požádán, aby svého bratříčka naučil kopat do míče. Ale je to Brick, kdo má najednou nad Axlem navrch a zkorumpuje nakonec jeho.

Epizoda 13:
Mike, který v lomu objevil kost dinosaura, přijde o práci, protože na místě nálezu začnou bádat vědci. Nicméně on sám se začíná cítit jako dinosaurus, když při hledání nového zaměstnání zjistí, jak drasticky se za ta léta změnily technologické záležitosti. Mezitím Frankie cítí, že musí znovu přispět k záchraně Bricka, který se rozhodl, že bude kandidovat na školního kronikáře.

Epizoda 14:
Frankie se zařekne, že přestane ječet na děti a rýpat do nich, když souhlasí, že budou dělat školní úkoly bez ní. Mezitím Mike neochotně vezme práci nočního řidiče a rozváží s Bobem zboží.

Epizoda 15:
Na svatého Valentýna jsou Frankie a Mike nečekaně sami doma a hodlají spolu strávit romantický večer, protože Brick je poprvé z domova přes noc. Sue jde na první večírek, kde budou holky i kluci, a Axl si naplánoval schůzku s přáteli. Jenže Amorův šíp nezasáhne přesně svůj cíl a i ty nejlepší plány se brzy zamotají.

Epizoda 16:
Když Mike zjistí, že Brick je machr na spellování, začne ho připravovat na regionální soutěž, která by ho mohla posunout ještě dál. Jenže když rodina vyrazí na výlet do Chicaga, kde se regionální soutěž odehrává, Frankie a Mike se zděsí, protože zapomněli na jednu věc - že Sue má narozeniny.

Epizoda 17:
Frankie a Mike jsou nadšeni, když zjistí, že Axl si našel skvělou přítelkyni Morgan (jako host Alexa Vegová - Spy Kids) a zamiloval se do ní. Jenže zrovna když to vypadá, že vše je zalito sluncem, Morgan udělá něco zcela nečekaného - opustí Axla a zlomí mu srdce. Sue mezitím zjistí, že není zrovna nejlepší chůva, když dostane na starosti Bricka.

Epizoda 18:
Frankie má obavy o místo ve firmě, protože se objeví tvrdá konzultantka Abby (jako host Amy Sedarisová), která má přitlačit na motivaci zaměstnanců a popohnat je v práci. Zatímco matka dělá přesčasy, Mike se musí zabývat domácími záležitostmi. Snaží se rozveselit Axla, poradit Sue a pomoci Brickovi se školním projektem.

Epizoda 19:
Pan Ehlert dá Mikeovi dva lístky na Finále čtyř, což je Mikeův sen. Ale když zemře strýc Frankie a pohřeb se má konat ve stejný den jako zápas, mezi manželi se rozhoří boj o to, co je v životě důležitější. Sue se snaží pomoci Brickovi, aby mohl jít na oslavu narozenin, a vydává se po telefonu za matku, ale pak propadne panice, když zjistí, že Frankie tam chce skutečně zavolat, aby synka odvolala kvůli pohřbu.

Epizoda 20:
Poté, co jim vypnuli elektřinu kvůli nezaplaceným účtům, se Frankie a Mike rozhodnou, že musí omezit zbytečné výdaje a začnou s kabelovou televizí. Jenže zatímco děti se s tím smíří a věnují se jiným aktivitám, manželská dvojice si najednou neví rady, jak naložit s časem, který před televizí trávili. Brick a jeho kamarádi mezitím co je zavřená školní knihovna, musí jít na hřiště s ostatními studenty.

Epizoda 21:
Frankie si dělá starosti kvůli Axlovi. Jeho bývalá přítelkyně Morgan (jako host Alexa Vegová) se k němu totiž vrátila a snaží se ho zformovat v muže, jehož si přeje mít. Brick zjistí, co to obnáší být starostlivá matka, když se kvůli školnímu projektu musí postarat o malé dítě.

Epizoda 22:
Den matek pro Frankie není nijak poklidný, když se ukáže, že toho musí udělat mnohem víc pro Mikea a děti než pro sebe. Jenže též zjistí, že jablko nepadlo daleko od stromu, když se jí na pár hodin podaří od rodiny utéct k matce (jako host Marsha Masonová) a tam se sama začne chovat jako rozmazlené dítě. Sue se cítí provinile, když z obchodu ukradne motivační magnet, který ji lákal.

Epizoda 23:
Mike se rozhodne, že nastal čas, aby se on a Brick snažili projevit víc sociálního cítění, zatímco Frankie zdůrazňuje, že Brick zdědil po Mikeovi jeho sociální nejapnost. Mezitím Axl prohlásí, že vyčistí rodinný bazén, aby na koupání nalákal slečny v bikinách, a Sue si je konečně jistá, že jediný, kdo jí rozumí, je reverend Tim Tom (jako host Paul Hipp), jenž vede skupinu mladých věřících. Ovšem když zjistí, že možná utratil peníze z farního rozpočtu, pokusí se sama vydělat nějaké peníze, aby mu pomohla.

Epizoda 24:
Frankie a Mike, kteří jdou na rodičovskou třídní schůzku na konci školního roku, jsou překvapeni, když zjistí, že Brick možná nepostoupí do dalšího ročníku, protože nevrátil knihovnici Nethercottové (jako host Betty Whiteová) 31 knih. Výsledky Axlových testů prokážou jeho studijní předpoklady, ale Frankie si uvědomí, že je třeba něco podniknout pro přehlíženou Sue, protože žádný z učitelů si nevšiml, že je v jeho třídě.