Protiúder
Typ:
seriál
Žánr:
thriller, akční, drama
Délka:
45 min
Země:
USA/Velká Británie, 2010
Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí. Napínavý thriller s dějem, který koresponduje...

Popis

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.

Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta.

V první desetidílné řadě uvidíte Stonebridge (Philip Winchester) a Scotta, jak křížem krážem skrz celou zeměkouli stopují nebezpečného teroristu Latifa, který chystá útok s pomocí zbraní hromadného ničení, které mohou mít katastrofální následky pro celý svět. Tento sexy, napínavý a akcí nabitý seriál se odehrává v exotických lokacích a díky neustálým zvratům vás nenechá v klidu. Oba hrdinové se stůj co stůj snaží překazit šílené plány teroristů.

Epizoda 1:
Poté co agenta Johna Portera unese pakistánský terorista Latif, zbytek jeho týmu ze Sekce 20 (elitní, přísně tajná britská vojenská zpravodajská jednotka) se pouští do závodu s časem a pokouší se Portera najít. Brzy zjišťují, že na světě existují jen dva muži, kteří mohou Latifa identifikovat – Porter a bývalý americký voják z Delta Force, Damien Scott. Seržant Michael Stonebridge má za úkol Scotta najít a jeho stopy vedou až k tajnému zápasu v Kuala Lumpur. Scott slibuje, že Sekci 20 pomůže, dekóduje skrytou zprávu, která informuje o plánovaném teroristickém útoku na hotel v Indii. Zpráva obsahuje také informace o spiknutí známém pod názvem Projekt Dawn, které tým už nějakou dobu sleduje. Pod vedením plukovníka Eleanor Grant se kapitán Kate Marshall a major Oliver Sinclair spolu s dalšími členy Sekce 20 zahajují v Dillí operaci. V jejich sledování je podporuje pakistánský důstojník Major Ashkani. Brzy je jasné, že jsou na správné stopě, když se ukáže, že teroristé využívají hotel pro držení rukojmích, včetně Scotta a Stonebridge.

Epizoda 2:
Tým zjišťuje, že teroristé se v hotelu snaží najít Mahmooda, vědce a specialistu na zbraně, který má informace o zmizelých zbraních hromadného ničení. Tento fakt je důkazem, že Latifův plán je pravděpodobně rozsáhlejší, než si všichni původně mysleli. Scott and Stonebridge zuřivě hledají Mahmooda a také způsob, jak zmařit útok na hotel. Mezitím se indická armáda před hotelem snaží o riskantní záchranu na vlastní pěst, přesto, že plukovník Grant a Major Ashkani jim radili zůstat prozatím v nečinnosti. Poté, co je útok vyřešen, zjišťuje tým skutečnou identitu Latifa. Scott se oficiálně stává členem Sekce 20, přičemž si spolu se Stonebridgem oba uvědomují, že tým je patrně v ohrožení.

Epizoda 3:
Sekce 20 sleduje Latifovy spolupracovníky do Kapského města v Jihoafrické republice. Zatknou a vyslýchají komplice, který je zavede až ke společnosti s obrněnými vozy, která byla v nedávné době vykradena, ovšem lupiči si neodnesli žádné peníze. Plukovník Grant poznává jednoho z útočníků, bývalého člena IRA, Daniela Connollyho (Liam Cunningham). Po důkladém prozkoumání seznamu klientů společnosti tým dochází k závěru, že možným cílem by mohla být firma ATAT, která dodává zbraně. Sekce 20 varuje generálního ředitele Kennetha Brattona (Alistair Petrie), že útok pravděpodobně nebyl jen nahodilou loupeží. Jenže netuší, že ředitele vydírá Connolly. Mezitím Scott a Stonebridge sledují Connollyho nového hackera. Stane se nehoda a jeden z nich se za něj musí vydávat, jenže nový hacker bude Connollyho bandě rozhodně podezřelý...

Epizoda 4:
Poté, co Scott projde Connollyho prověrkou, zasvětí ho do svého plánu vloupat se do střeženého zařízení. Ovšem jediné, co se Scott dozví je, že musí vyřadit z provozu bezpečnostní systém. Předají mu disk s daty, který ukradli z obrněného vozu, a který obsahuje potřebné bezpečnostní údaje. Major Sinclair nainstaluje do disku štěnici, která mu umožní se k němu později připojit na dálku. Sekce 20 má v plánu umožnit Connollymu jeho plán v naději, že je poté zavede k Latifovi a odhalí jeho spiknutí. Kapitán Marshall obeznámí Stonebridge se vším, co se jí podařilo zjistit o spojení mezi Mahmoodem a ATATem. Generální ředitel ATATu začíná panikařit a požádá kapitána Marshall o schůzku. Tým doufá, že se jim podaří ho dostat pod svou ochranu. Jenže Connolly je o krok napřed a unese je oba. Naštěstí je Stonebridge sleduje. Connollyho tým pokračuje ve snaze získat zařízení, které je zástěrkou Brattonova tajného byznysu. Díky Sinclairově štěnici pronikají do bezpečnostního systému na dálku. Connolly nechá Brattona, aby otevřel trezor a sám pak vybírá jeho obsah, který odhaluje Latifovo celosvětové spiknutí.

Epizoda 5:
Aby bylo možné vynutit dodávku zbraní potřebných pro válku ve zpustošeném Darfuru, teroristé Janjaweed unášejí Clare Somersby, lékařku z kliniky pro uprchlíky, jejíž otec je Latifův hlavní dodavatel zbraní, britský obchodník se zbraněmi, Gerald Crawford. Díky únosu a spojenectví s Crawfordem, jehož zbraně byly pravděpodobně použity při útocích v Dillí a v Kapském městě, může Sekce 20 sledovat Latifa. Stonebridge je přesvědčen, že Crawford byl osobně zodpovědný za poslední krveprolití, ovšem spolu se Scottem je nucen během jednání v Sudánu vystupovat jako jeho asistent. V čele jednání stojí Matak, zkorumpovaný ministr vlády. S pomocí Maggie, zvídavé americké novinářky a Scottovy příležitostné milenky, a jejího průvodce Jacouba, se Sekci 20 podaří domluvit bepečné předání Clare, výměnou za hotovost. Jenže brzy se ukáže, že vůdce Janjaweed, Tahir, touží po něčem víc, než jen po penězích...

Epizoda 6:
Scott je nucen ustoupit stranou a navštívit Súdánskou nemocnici, a tak vyráží Stonebridge po boku Crawforda a Jacouba najít Clare, kterou zatáhl Tahir do tábora Janjaweed. Trojici se podaří zachránit Clare i Nijama (syna ženy zavražděné při útoku na kliniku). Ale Janjaweed je jim v patách. Mezitím Grant vyhrožuje Maggie, aby nic z posledních událostí nezveřejňovala a Scott zjišťuje, že nemocnice mohou být zdraví nebezpečné. Události se postupně vyhrotí, Stonebridge nutí Crawforda, aby jim prozradil Latifův kontakt ohledně zbraní M16, ovšem obchodník neřekne nic, dokud jeho dcera nebude v bezpečí.

Epizoda 7:
Vídeňská mise Sekce 20 je odložena, když tým zjišťuje, že čtyři evropští úředníci – včetně agenta M16 Johna Allena, který měl informace o Latifovi a Projektu Dawn z první ruky – byli uneseni. Za jejich zmizením je kosovský heroinový král, Fatmir Hasani, který usiluje o propuštění svého bratrance Agima Ramy, který byl uvězněn kvůli účasti na několika mezinárodních teroristických útocích. Pod záštitou Kosovských mírových sil (KFOR), vedených americkým majorem Donoghuem, se Scott se Stonebridgem vydávají spolu s Ramou do kosovského lesa s cílem provést výměnu. Ovšem nepředvídatelná přestřelka změní vše v naprostý chaos a pokus utéct s rukojmími zůstane nenaplněn. Scott a Stonebridge se vloupají do Hasaniho heroinového skladu, kde chtějí ukrást kamion a přepravit celou skupinu do bezpečí. Jenže desítky nepřátelských stráží, nemluvě o nečekaných vetřelcích, představují pro dvojici velkou překážku.

Epizoda 8:
Díky dvojí tváři Majora Donoghua se Scott se Stonebridgem ocitnou v zajetí, po boku původních čtyřech rukojmích, které se snažili zachránit. Grant se setká se svým týmem ve Vídni a horečnatě se snaží skupinu rukojmích lokalizovat. Mezitím Hasani uvádí do pohybu svůj plán na vraždu každého kromě Dany, kterou může výhodně prodat jako sexuální otrokyni a Allena, dvojitého agenta, který sloužil jako Latifův zdroj informací. Díky pomoci nečekaného spojence se Scotovi a Stonebridgeovi podaří vyvést skupinu ze zajetí, ovšem na cestě ke svobodě je čeká další nebepečné setkání. Počet těl neúprosně roste a další sklizeň na Latifově farmě orgánů může pocházet ze Sekce 20...

Epizoda 9:
Pátrání Sekce 20 po Latifovi se přesouvá z Kosova do Čečny, Stonebridge musí čelit následkům toho, že zůstal se skupinou, zatímco Grant zkouší Scottovu oddanost. Když se jim konečně podaří dešifrovat PDA dokumenty Johna Allena, posílá Grant Scotta se Stonebridgem do podzemního úkrytu, kde Latif se svými kumpány, Mullovem a Usmanovem, testovali toxickou látku VX na místních obyvatelích. Díky objevení paděláných pasů se Grant přemísťuje do Budapešti – kde se světoví hodnostáři účastní Světového bezpečnostního summitu, a kde se schyluje k chemickému útoku.

Epizoda 10:
V Budapešti sleduje Sekce 20 dvojici sebevražedných atentátníků, kteří by mohli zničit celé město a s ním i bezpečnostní summit. Situace se ještě zhoršuje, když je pakistánský generál a zároveň kandidát na prezidenta Akmal Ramiz unesen na cestě na summit. A Latif znovu získává náskok. Scott se snaží chytit svou kořist v metru a Stonebridge spěchá na nádvoří Paláce v zoufalé snaze zastavit podezřelého číslo dvě dříve, než odpálí sám sebe v davu. Sídlo skupiny Sekce 20 je v nebezpečí. Grant se ocitá v kompromitující situaci, která nutí odhalit pravdu o jeho minulosti a především tajné operaci v Iráku, známé jako Trojský kůň.