Případ SK1
Typ:
film
Žánr:
thriller, kriminální
Délka:
120 min
Motto:
Na stopě vraždícího monstra
Země:
Francie, 2014
Napínavé pátrání umanutého detektiva po vraždícím deviantovi, který několik let terorizoval Paříž. Paříž 1991. Mladý detektiv Charlie řeší svůj první případ, vraždu mladé ženy. Při studiu podobných případů odhalí řadu podezřele podobných...

Popis

Napínavé pátrání umanutého detektiva po vraždícím deviantovi, který několik let terorizoval Paříž.

Paříž 1991. Mladý detektiv Charlie řeší svůj první případ, vraždu mladé ženy. Při studiu podobných případů odhalí řadu podezřele podobných úmrtí. Dlouhých osm let je jediným, kdo věří v existenci sériového zabijáka. Vražd přibývá, intervaly mezi nimi se zkracují a Charlie se stává architektem jednoho z nejkomplexnějších pátrání, které kdy francouzská policie vedla. Film, inspirovaný skutečným případem zabijáka Guye Georgese, sleduje deset let usilovného vyšetřování.

Frédéric Tellier je francouzský scenárista a režisér, který se doposud prosadil především jako tvůrce reklam a režisér televizních seriálů (Les hommes de l'ombre, Un Flic). Na televizní obrazovku zamířil i jeho celovečerní debut, krimi thriller Paul Sauvage (2004). Druhý televizní film Spravedlivý (2011) byl inspirován skutečným případem bratrů Delmasových, novodobých verzí Robina Hooda.