Princezna v opojení
Typ:
film
Žánr:
dokumentární, tv film
Délka:
76 min
Motto:
TV adaptace populárního divadelního vystoupení hollywoodské hvězdy Carrie Fisher.
Země:
USA, 2010
Je dítětem hollywoodské smetánky, ikonou Hvězdných válek, ženou z plakátu na duševní chorobu. Herečka a autorka Carrie Fisher v tomto snímku odhazuje masku celebrity a vypráví syrový, ostrý a úžasný pravdivý příběh. Film byl natočen na motivy...

Popis

Je dítětem hollywoodské smetánky, ikonou Hvězdných válek, ženou z plakátu na duševní chorobu. Herečka a autorka Carrie Fisher v tomto snímku odhazuje masku celebrity a vypráví syrový, ostrý a úžasný pravdivý příběh. Film byl natočen na motivy jejího autobiografického divadelního vystoupení a knižního bestselleru.

Jak zde dokazuje, Carrie není jen dokonalou herečkou, scénáristkou a autorkou bestselerů, ale také potomkem šlechty showbiznysu - je dcerou slavné herečky Debbie Reynolds a zpěváka Eddieho Fishera, jehož nechvalně známý románek s Elizabeth Taylor ukončil pohádkové manželství. Přestože vyrostla obklopená filmovými hvězdami a už jako velmi mladá zakusila co je to sláva - v devatenácti letech ztvárnila princeznu Leiu ve Hvězdných válkách - její život byl stěží záviděníhodný. Musela čelit mnoha těžkostem a výzvám: tragické vztahy, drogová a alkoholová závislost, pobyty v léčebnách, bipolární porucha osobnosti, elektrošokové terapie. Přežila to a uspěla navzdory nepřízni osudu, což jen dokazuje její odolnost, inteligenci a především smysl pro humor.