Pohádka o pyšné princezně, která musí projít těžkými zkouškami, aby nakonec poznala pravý význam slova láska. Král Hamil stále nemá dědice a zemi hrozí, že by se po jeho smrti vlády ujal krutý králův bratr Migal. Měsíc Hamilovi poradí, aby se...

Popis

Pohádka o pyšné princezně, která musí projít těžkými zkouškami, aby nakonec poznala pravý význam slova láska. Král Hamil stále nemá dědice a zemi hrozí, že by se po jeho smrti vlády ujal krutý králův bratr Migal. Měsíc Hamilovi poradí, aby se obrátil o pomoc na vládce kouzel Epose, aby mu pomohl dát syna. Hamil se k němu vypraví, setká se však s Eposovým pomocníkem Gameshem ten se vydává za kouzelníka a namíchá mu lektvar pro ženu.

Královně se skutečně narodí syn, ale když se to dozví Epos, na Gameshe se rozzlobí a dítě nechá unést. Gamesh však dítě zachrání a nechá ho vychovat u venkovské ženy Aziry společně s jejím synem. Mezitím král Hamil v zoufalství přemluví venkovanku Saribu, aby mu dala svou dceru Mirabellu, která bude hrát roli princezny. Když Mirabella dospěje, má si vybrat ženicha, který se stane králem. Zlý Migal se jí pochopitelně vnucuje, protože se svého plánu na vládu dosud nevzdává.