Právo být otcem
Typ:
film
Žánr:
drama, tv film
Délka:
90 min
Země:
USA, 2007
David (Rob Morrow) vychoval Amandu po matčině smrti jako vlastní dceru, ale nyní se bojí, že ji ztratí. Na třináctiletou dívku uplatňuje nárok biologický otec, který o ni dřív nejevil zájem, ale teď ji zahrnuje luxusem. Vyhraje bohatství nebo...

Popis

David (Rob Morrow) vychoval Amandu po matčině smrti jako vlastní dceru, ale nyní se bojí, že ji ztratí. Na třináctiletou dívku uplatňuje nárok biologický otec, který o ni dřív nejevil zájem, ale teď ji zahrnuje luxusem. Vyhraje bohatství nebo zodpovědnost a upřímný cit?

Americké drama vypráví o vysokoškolském profesorovi, který bojuje o to, aby neztratil dítě, jež vychoval. Když Amandě v útlém dětství zemřela matka, její nevlastní otec David (Rob Morrow) dívenku vychovával jako svou dceru. Teď je Amandě třináct a dozvídá se, že jejím skutečným biologickým otcem je bohatý podnikatel John Sullivan, který se nečekaně objevil, aby na dceru, o niž se doposud nezajímal, uplatnil nárok. Dívka se zlobí, že jí zamlčeli pravdu, ale zároveň je zmatená. A zatímco John se pokouší naklonit si ji tím, že jí nabídne blahobytný život, David se snaží, aby Amanda pochopila, že být rodičem znamená víc než mít jen příbuznou DNA.