Pojišťovna štěstí
Typ:
seriál
Žánr:
rodinný
Délka:
50 min
Motto:
Silný příběh, humor, překvapivé zvraty, emoce, pozitivní ladění.
Země:
Česká Republika, 2004
Osou patnácti nových dílů Pojišťovny štěstí je nadále boj o lásku a touha po blízkosti milované osoby. Jenže tam, kde jsou už životní příběhy rozehrané a každý je jimi jinak zformován, není už tak snadné znovu se zamilovat. Je zatracený rozdíl...

Popis

Osou patnácti nových dílů Pojišťovny štěstí je nadále boj o lásku a touha po blízkosti milované osoby. Jenže tam, kde jsou už životní příběhy rozehrané a každý je jimi jinak zformován, není už tak snadné znovu se zamilovat. Je zatracený rozdíl svěřit se do náruče druhého ve dvaceti, ve čtyřiceti, či dokonce v šedesáti. Ale, když se nevzdáte a risknete to....zjistíte, že je to stále stejně krásný a hřejivý pocit.

Na prahu nových partnerských příběhů stojí ve třetí sérii zejména dospělí a zralí hrdinové. Dagmar, Karel, Marie, Harry, Franci....Každý zažívá lásku, někdo se šťastným koncem, jiného potká zklamání. Tak to ve světě vrtkavého štěstí prostě chodí. Stále však existují cenné pojistky štěstí jako je přátelství, naděje a touha. A hlavně vědomí, že „štěstí je v nás".

Ústřední hrdinka Dagmar se svěřuje paní Kekulové, že ve vztahu už jí jde o jediné. O upřímnost. Jenže JUDr. Jiří Krása, který ji tolik přitahuje a kterého miluje, je uzavřený a o sobě téměř nemluví. Co přiměje Krásu, aby roztál? Dramatický svazek Dagmar a Krásy projde mnoha hraničními peripetiemi a skutečně nečekanými zvraty.

Je příběhem dvou osobností, složitých povah, lidí nejednoduchých osudů, kteří však k sobě chovají hluboký cit. Nečekané těhotenství Dagmar je pro jejich lásku osudovou zkouškou.
Druhou významnou příběhovou linií je vztah Karla a Marie. Už o sobě všechno vědí, zdá se jim, že téměř vše mají za sebou, a přesto překvapeně zjistí, že mají ještě velkou touhu zvykat si jeden na druhého a zkusit konečně žít spolu. Nejen vedle sebe. Ale ani tato
dvojice, které bychom rádi dopřáli klid, nezůstane ušetřena šokujících událostí.

Tomáš s Annou je neskonale šťastný. Také u nich doma se objeví mraky, ale vypadá to, že jejich láska unese všechny nástrahy. Napínavý a bolestný příběh prožívá Andrea, která do úvodu série vstupuje jako dáma velkého světa, ale život ji srazí na kolena. Má však kolem sebe milující rodinu, ta ji na dně nenechá. Pojišťovnou, rodinou Krausů i Dagmar otřese zpráva o milostném a vzdorujícím vztahu mladičké Karolíny. K muži, který je všem téměř denně na očích, který nemá a snad ani nemůže mít přátele.

Dagmar s Tomášem vztah své dcery nesou jako svoji osobní prohru, snad i jako následek jejich rozchodu. Ale tak to není. To, co se Karolíně přihodí, je jen jedna z méně radostných podob lásky.