Planeta Krull
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, akční, sci-fi, fantasy
Délka:
116 min
Rok:
1983
Již mnoho světů skončilo ve spárech ďábelského monstra, které z tamních obyvatel učinilo své otroky. Dalším z mnoha podmaněných se zdá být planeta Krull, kam zamířila Netvorova nelítostná armáda. Proto se dvě zdejší znepřátelená království...

Popis

Již mnoho světů skončilo ve spárech ďábelského monstra, které z tamních obyvatel učinilo své otroky. Dalším z mnoha podmaněných se zdá být planeta Krull, kam zamířila Netvorova nelítostná armáda. Proto se dvě zdejší znepřátelená království spojila a vytvořila alianci, aby odolala Netvorově nadvládě. Během svatby prince Colwyna, syna krále Turlorda, a princezny Lyssy, dcery krále Eiriga, však udeří smrtící armáda.

Oba staří vladaři jsou zabiti, následník trůnu Colwyn zraněn a nešťastná Lyssa unesena na tajnou pevnost, o níž nikdo neví, kde se nachází. Aby princeznu zachránil, připojí se Colwyn k různorodému společenství dobrodruhů a uprchlých trestanců. Vyzbrojen mocnou zbraní s čarovnými účinky, vydává se na nelehkou výpravu, jejímž cílem je zažehnání Netvora, osvobození milované dívky a obnovení míru v zotročené zemi.