Pilíře Země
Typ:
film
Žánr:
historický, drama, romantický
Délka:
48 min
Země:
Kanada/Německo/Maďarsko/Velká Británie, 2010
Anglie roku 1123. Tom Stavitel (Rufus Sewell), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (Matthew MacFadyen). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v...

Popis

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (Rufus Sewell), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (Matthew MacFadyen). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

Pilíře Země, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4 dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood.