Když si úspěšný advokát Rick Magruder (Kenneth Branagh) jednoho dne úspěšně vyrazí z kopýtka a stráví vášnivou noc s krásnou servírkou Mallory Dossovou (Embeth Davidtzová), netuší do čeho si naběhl. Zjistí totiž, že Mallory jde po krku její...

Popis

Když si úspěšný advokát Rick Magruder (Kenneth Branagh) jednoho dne úspěšně vyrazí z kopýtka a stráví vášnivou noc s krásnou servírkou Mallory Dossovou (Embeth Davidtzová), netuší do čeho si naběhl. Zjistí totiž, že Mallory jde po krku její pomatený otec (Robert Duvall), a rozhodne se učinit tomu přítrž. Nechá zlobivého papá zavřít do blázince a basta fidli, věc je vyřešená. To se ovšem škaredě přepočítá. Dixon Doss po svém útěku z ústavu ohrožuje život jeho dětí a Magruderův vlastní život se stává divokým závodem, který má jediný cíl - přežít.

Perníkový dědek je první film, který byl natočen přímo podle původního námětu Johna Grishama, a nikoli jako adaptace některého z Grishamových románů. Jeho režie se chopil renomovaný Robert Altman (celovečerní M.A.S.H., Hráč, Prostřihy, Pret-a-Portet) poté, co Kennth Branagh (Jindřich V., Mnoho povyku pro nic, Frankenstein) prohlásil, že bere hlavní roli. Ten prý se svou účastí souhlasil na základě zjištění, že režírovat bude Altman. Do dalších rolí Altman obsadil Embeth Davidtzovou (Schindlerův seznam), Roberta Doweye Jr. (Chaplin, Takoví normální zabijáci, Šerifové), Daryl Hannahovou (Blade Runner, Orlové práva, Wall Street), Toma Berengera (Četa, Narozen 4. července), Famke Janssenovou (bondovka Zlaté oko) a Robert Duvalla (Kmotr I.,II., Apokalypsa, Volný pád).