Rodinu si člověk nevybírá, a i když se její členy často snaží změnit, jen málokdy se mu to povede. Jim Ferris možná ve svou rodinu věřil, až po jeho smrti ale pozůstalí ukáží svou pravou tvář. Tvář, kterou získali špatnou výchovou, tvář plnou...

Popis

Rodinu si člověk nevybírá, a i když se její členy často snaží změnit, jen málokdy se mu to povede. Jim Ferris možná ve svou rodinu věřil, až po jeho smrti ale pozůstalí ukáží svou pravou tvář. Tvář, kterou získali špatnou výchovou, tvář plnou pletich a ústrků, potlačovaných emocí, velkých ztrát a občas také nekonečné lásky. Po odchodu otce se rodinných otěží chápe jeho mladý syn Jack, jen málo připravený na tuto zodpovědnost. Musí čelit jak faktu, že si vdova po Jimovi záhy najde nového muže, tak rozpadu otcovy rodinné firmy. Všechny velké jizvy se obnaží v den Jackových jednadvacátých narozenin.

Komorní britsko-americké drama natočil v roce 2006 podle vlastního scénáře britský režisér Dan Wilde, držitel ceny poroty z Mezinárodního festivalu nezávislého filmu v New Yorku.