V ponurém chudobinci v Anglii v roce 1830 dozorce tvrdí, že kdo má hodně práce, je šťastný. Ale mladý Oliver Twist a jeho oblíbený žabák Squeaker nacházejí jen málo štěstí v prázdných sloganech. Touží po novém životě - a naleznou mnohem více,...

Popis

V ponurém chudobinci v Anglii v roce 1830 dozorce tvrdí, že kdo má hodně práce, je šťastný. Ale mladý Oliver Twist a jeho oblíbený žabák Squeaker nacházejí jen málo štěstí v prázdných sloganech. Touží po novém životě - a naleznou mnohem více, když se přikradou do klokotu Londýna. Oliver Twist se hemží neurvalými grázlíky, bezelstnými neviňátky, mazanými lotry a laskavými občany z milovaných pohádek Charlese Dickense o vítězství dobra nad neštěstím.

S milými písničkami a talentovaným hlasem Davyho Jonese a Larryho Storche tento animovaný příběh sleduje pokroky Olivera tak, jak se učí taktikám pro přežití od chytrého Artfula Dodgera, uniká hněvu tyrana Billa Sikese a dědí velké jmění, o kterém ani nevěděl, že mu patří. Oliver již nebude nikdy chudý!