Rebelka
Typ:
film
Žánr:
komedie, dobrodružný, akční, fantasy, animovaný
Délka:
93 min
Země:
USA, 2012
Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu „Brave“ se k tradici přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a...

Popis

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu „Brave“ se k tradici přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii.

Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Merida, která je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou, se vzepře starému zvyku zasvěcení pánům země: silnému Lordu MacGuffinovi, mrzutému Lordu Macintoshovi a svárlivému Lordu Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají chaos a běsnění v království, a když se obrátí o pomoc k podivínské staré Čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě.

„Brave, v režii Marka Andrewse a Brendy Chapman a produci Katherine Sarafian, je velkým dobrodružstvím plným srdce, nezapomenutelných postav a příznačného Pixarovského humoru, který si vychutná publikum všech věkových kategorií.